Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού με χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας παρά την απαγόρευση της ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Την ώρα που η Αττική "φλερτάρει" με τον "κόκκινο συναγερμό" οι εικόνες από το συλλαλητήριο μαρτυρούν τον συνωστισμό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτες εικόνες συνωστισμού με χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας παρά την απαγόρευση της ΕΛΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από την ΕΛΑΣ.

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο όπως μαρτυρά ο φωτογραφικός φακός την ώρα που η Αττική “φλερτάρει” με τον “κόκκινο συναγερμό”.

Είναι πασιφανές πως δεν τηρούνται αποστάσεις αν και όλοι φορούν μάσκες.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, του σώματος φύλαξης στα ΑΕΙ και τη δια-γραφή των «αιώνιων» φοιτητών.

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και στηρίζουν, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι- ομοσπονδίες- σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία.

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό “Πανεπιστήμιο”.

ΒΙΝΤΕΟ:MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ