Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Απίστευτη καταγγελία: Πέρασαν χειροπέδες (3 αστυνομικοί) σε δικηγόρο και τον απείλησαν με αυτόφωτο μέσα στο ΑΤ Ομονοίας

Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό ήταν αναίτιο και αφορούσε τη βεβαίωση του γνησίου υπογραφής εντολέα του, όταν βρέθηκε ξαφνικά με χειροπέδες και απειλές (!!!) για αυτόφωρο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτη καταγγελία: Πέρασαν χειροπέδες (3 αστυνομικοί) σε δικηγόρο και τον απείλησαν με αυτόφωτο μέσα στο ΑΤ Ομονοίας Freepik

Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που αναδεικνύεται από θεσμική καταγγελία ενός από τους μεγαλύτερους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, φέρεται να εκτυλίχθηκε στις αρχές του μήνα στο ΑΤ Ομονοίας, όταν δικηγόρος βρέθηκε με χειροπέδες από 3 αστυνομικούς που έπεσαν πάνω του, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται να τον απείλησε πως θα τον πάει στο Αυτόφωρο (παρότι ως γνωστόν οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο το περιστατικό έγινε στις 8 Ιουλίου όταν ο δικηγόρος με εντολέα του μετέβη στο ΑΤ Ομονοίας για την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια στιγμή ο δικηγόρος (προφανώς λόγω της αλλαγής του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα με την οποία προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες της Αστυνομίας δεν έχουν

αρµοδιότητα να βεβαιώνουν το γνήσιο υπογραφής) πήρε το φάκελο να το μεταφέρει έξω από το γραφείο και εκεί ο αστυνομικός (σύμφωνα με την καταγγελία) με την επίκληση ότι “τον ακούμπησε”.

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά

dspeiraia.gr

Χειροπέδες

Σύμφωνα με την καταγγελία “…ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, παρότι είχε γνώση της δικηγορικής ιδιότητας του συναδέλφου, έφθασε στο σημείο παντελώς αναίτια και παράνομα να τον συλλάβει, ανεπίτρεπτα να τον απειλήσει ότι θα εφαρμοσθεί στην περίπτωσή του η αυτόφωρη διαδικασία και, με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών, τού έβαλε χειροπέδες προκαλώντας σε αυτόν εμφανείς στα χέρια του μώλωπες, όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που προσκομίστηκε”.

Μάλιστα όπως καταγγέλλεται ο δικηγόρος “,,,είναι ινσουλινοεξαρτώμενος και εξαιτίας τού σε βάρος του επεισοδίου υπέστη κρίση υπογλυκαιμίας που μπορούσε να προκαλέσει βαρύτατες συνέπειες για την υγεία του”. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος μόνο μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα, ο οποίος επιλήφθηκε προσωπικά του θέματος.

Χρυσάνθη Α. Κουλοχέρη

Unsplash

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά:

Ο Δ.Σ.Π. καταδικάζει περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος Δικηγόρου Πειραιά

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έλαβε γνώση της από 12/07/2022 αναφοράς Δικηγόρου Πειραιά προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου επ΄ αφορμή τού πρωτοφανούς και βαρύτατου επεισοδίου που έλαβε χώρα τις απογευματινές ώρες της 08/07/2022 στο Α.Τ. Ομόνοιας σε βάρος του.

Κατά την αναφορά και με όσα ο ίδιος εξέθεσε ενώπιον του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου στις 14/07/2022, στο οποίο κλήθηκε να παρευρεθεί, ο συνάδελφος προσήλθε στο Α.Τ. Ομόνοιας μαζί με την εντολέα του για τη βεβαίωση γνησίου της υπογραφής της και αντιμετώπισε την αδικαιολόγητη και σκαιά συμπεριφορά του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, παρότι είχε γνώση της δικηγορικής ιδιότητας του συναδέλφου, έφθασε στο σημείο παντελώς αναίτια και παράνομα να τον συλλάβει, ανεπίτρεπτα να τον απειλήσει ότι θα εφαρμοσθεί στην περίπτωσή του η αυτόφωρη διαδικασία και, με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών, τού έβαλε χειροπέδες προκαλώντας σε αυτόν εμφανείς στα χέρια του μώλωπες, όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που προσκομίστηκε.

Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος είναι ινσουλινοεξαρτώμενος και εξαιτίας τού σε βάρος του επεισοδίου υπέστη κρίση υπογλυκαιμίας που μπορούσε να προκαλέσει βαρύτατες συνέπειες για την υγεία του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην αναφορά του και κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., αφέθηκε ελεύθερος μόνο μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα, ο οποίος επιλήφθηκε προσωπικά του σε βάρος τού συναδέλφου επεισοδίου.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά αυτή του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ. Ομόνοιας και των λοιπών αστυνομικών που ενεπλάκησαν ως ευθέως παράνομη και απολύτως περιφρονητική προς τον συγκεκριμένο συνάδελφο και γενικότερα προς τον ρόλο του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και θεωρεί ότι το συμβάν αυτό αποτελεί, αφενός, προσβολή στην αξιοπρέπεια του συναδέλφου και αφετέρου, αποτελεί ιδιαιτέρως ανησυχητικό περιστατικό παρεμπόδισης δικηγόρου από αστυνομικά όργανα κατά την άσκηση των καθηκόντων του και ευθεία παραβίαση του «Κώδικα περί ∆ικηγόρων» (ν. 4194/2013) και του Κώδικα Ποινικής ∆ικονοµίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ηλίας Ι. Κλάππας

Η Γεν. Γραμματέας Παναγιώτα Α. Μπουρλετίδου”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ