Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή ο Δ. Παπαγγελόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Αιφνιδιάζοντας τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δια του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή και δεν προτίθεται να απαντήσεις στις ερωτήσεις των μελών της.

Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαγγελόπουλος επί της ουσίας κατέθετε μόνος του τις δικές του απόψεις όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά με όλα τα μέλη της επιτροπής.

Μάλιστα επρόκειτο από σήμερα το μεσημέρι μετά τη μια και μέχρι και αύριο το βράδυ να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της.

Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να πείσει αυτή τη διαδικασία επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που είχε ζητήσει και επειδή η επιτροπή δεν δέχτηκε την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία και ότι αποχωρούν αυτός και ο πελάτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν παραβιαστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν» λένε κύκλοι της ΝΔ

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω κύκλων η οποία συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από την συνομιλία Παπά-Μιωνή λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν».

«Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακομα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπη. Προφανως υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Παπαγγελόπουλος: δεν καλούν στη βουλή τους μάρτυρες γιατί τους φοβούνται

Την “φίμωση του” καταγγέλλει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου “να μην αποκαλύψει τις μαφιόζικες” όπως υποστηρίζει “παρακρατικές μεθόδους”, σε σημερινή δήλωση του προς διευκρίνηση “στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ”. Ακολουθεί η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού:

“Στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ διευκρινίζω : Aποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης πολιτική μου δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν.

Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους.”.

Κώστας Αρβανίτης: Ολομέτωπη επίθεση κατά της δικαιοσύνης

Η κυκλοφορία της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του πρώην Υπουργού Ν. Παππά και του ισραηλινού επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ακολουθούμενη από τις κραυγές του ισχυρού Υπουργού της Κυβέρνησης Α. Γεωργιάδη, ότι η εισαγγελέας που ασχολείται με ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis «πρέπει να μπει στη φυλακή», οδήγησε σε αντιπολιτευτικούς τίτλους ότι ξαναζούμε το «βρώμικο ‘89».

Η πραγματικότητα όμως ξεπερνά κατά πολύ τους τίτλους. Στην περίπτωση του σκανδάλου Κοσκωτά η Ελληνική Δημοκρατία εμπιστεύθηκε τη Δικαιοσύνη και στηρίχθηκε σε αυτήν για να διερευνήσει ένα σκάνδαλο πολιτικής διαφθοράς. Σήμερα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την εξέταση ενός πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να υπονομεύσουν τη Δικαιοσύνη στο έργο της και να την πλήξουν με ένα τρόπο πρωτοφανή στη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία. Ελάχιστα χρειάζεται να θυμίσουμε ότι ουσιαστικά το κέντρο βάρος της κατηγορίας κατά του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου είναι ότι δήθεν εξύφανε μια σκευωρία, ενώ κανένα σκάνδαλο Novartis δεν υπήρχε. Έκτοτε, λειτουργοί που συμβάλλουν ασκώντας τα καθήκοντά τους στην προσπάθεια να διερευνήσουν το σκάνδαλο απειλούνται ή διαπομπεύονται. Αν θα επιχειρούσαμε στη χώρα μας να βρούμε ανάλογο παράδειγμα απόπειρας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα φθάναμε στη δικτατορία και πιο παλιά στην υπόθεση Λαμπράκη.

Ας θυμίσουμε τι συμβαίνει σήμερα, τουλάχιστον τα κυριότερα.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε ο ποινικός έλεγχος του σκανδάλου Novartis, με δυο λόγια ενός σκανδάλου που οδήγησε τη χώρα μας πριν εισαχθεί στους μνημονιακούς ελέγχους να είναι πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο σε φαρμακευτικές δαπάνες. Στη συνέχεια, όταν τα μνημόνια οδήγησαν σε περιορισμούς των τιμών των φαρμάκων, εμφανίστηκε ένα «κόλπο»: Φάρμακα συγκεκριμένης εταιρείας χαρακτηρίζονταν ως καινοτόμα, ώστε να ξεφεύγουν από τον έλεγχο τιμών. Αυτό είναι το σκάνδαλο με τη Novartis, τα αντικειμενικά δεδομένα του οποίου προκύπτουν από επίσημα στοιχεία και αριθμούς.

Όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια ελέγχου του παραπάνω σκανδάλου προσέκρουσε σε ονόματα πολιτικών.

Από τότε ισχυροί πολιτικοί παράγοντες, με τη στήριξη κάποιων μεγάλων ΜΜΕ, άρχισαν να αναφέρονται σε σκευωρία. Η προσπάθεια αντιπερισπασμού επικεντρώθηκε ακριβώς στην επιχείρηση ποινικού ελέγχου του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και συνοδεύεται με μια γενικευμένη προσπάθεια εξουδετέρωσης λειτουργών της δικαιοσύνης που ασκούν τα δικαιοδοτικά τους καθήκοντα.

Συγκεκριμένα:

Κορυφαίοι Υπουργοί διώκουν δικαστικούς λειτουργούς που τους ελέγχουν ή τους ήλεγξαν για υποθέσεις διαφθοράς. Υπουργός εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς να απειλεί την εισαγγελέα διαφθοράς ότι θα πάει φυλακή. Η κοινοβουλευτική προανακριτική επιτροπή παρανομεί κατ’ επανάληψη: Επιχειρεί να αποκαλύψει την ταυτότητα των ανώνυμων μαρτύρων και στη συνέχεια, όταν η προσπάθειά της προσκρούει στη νομιμότητα, τότε παραβιάζοντας κάθε συνταγματικό και νομοθετικό κανόνα καλεί να εξετάσει απλούς πολίτες ως υπόπτους. Διαπιστώνοντας, με βάση τη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να εξετάζει πολίτες ως υπόπτους, και επομένως ότι η προκαταβολική υπόσκαψη της αξιοπιστίας τους δεν είναι δυνατή, η Επιτροπή μετανιώνει και αρνείται να τους εξετάσει. Τότε ξαφνικά οι γνώσεις των μαρτύρων (δηλαδή η αλήθεια) παύουν να την ενδιαφέρουν. Μέλη εξ άλλου της ίδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής εμφανίζονται να επικαλούνται περιστατικά που μόνο με παράνομες ηχογραφήσεις μπορεί να έχουν προκύψει.

Η εικόνα είναι ζοφερή. Η Δημοκρατία σήμερα στηρίζεται στη Δικαιοσύνη για να σωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας ή διαγράφει τον Παππά ή αναλαμβάνει την ευθύνη του παρακράτους»

Παπαγγελόπουλος: Πράξη κατασκοπείας η ηχογράφηση Μιωνή

Απάντηση Γεωργιάδη σε Τουλουπάκη: «Ντροπή της»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ