Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Απόφαση Αρείου Πάγου: Στο ελληνικό Δημόσιο έκταση 242 στρεμμάτων που διεκδικούσε από την εταιρεία ΚΕΚΡΩΨ

Η απόφαση του Αρείου Πάγου και η ανακοίνωση της εταιρείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόφαση Αρείου Πάγου: Στο ελληνικό Δημόσιο έκταση 242 στρεμμάτων που διεκδικούσε από την εταιρεία ΚΕΚΡΩΨ EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού την οποία διεκδικούσε το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με την απόφαση, μεγάλο μέρος αυτής πηγαίνει πλέον στο κράτος.

Σε ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Ψυχικού- Φιλόθεης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρει ότι σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 747/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου (Γ’ Πολιτικό Τμήμα), η οποία, δικάζοντας κατ’ ουσίαν την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, δέχθηκε αυτήν και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο διάρκειας 34 ετών ότι το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, εμβαδού 242,25 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Δήμο Ψυχικού–Φιλοθέης, θέση Τουρκοβούνια, εκτός σχεδίου πόλεως και επιπλέον διέταξε την απόδοση της ως άνω έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά στην από 15.12.1988 διεκδικητική αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ για έκταση 300 στρεμμάτων (292 κατά νεότερη καταμέτρηση) ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ως άνω έκταση βρίσκεται στον Δήμο Παλαιού Ψυχικού, στη θέση “Τουρκοβούνια”, εκτός σχεδίου πόλεως.

Φιλιππίδης

eurokinissi

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. η οποία σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων της αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”), αναφέρει ότι δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ’ αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ. 

«Η Εταιρεία μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της», σημειώνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ