Απόφαση δικαστηρίου Κωνσταντινούπολης για «προσβολή του προέδρου» Ερντογάν
Τι αποφάνθηκε για 14 νέους που κρατούνταν από τα τέλη Μαρτίου.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα (30/5) την αποφυλάκιση 14 νέων που κρατούνταν από τα τέλη Μαρτίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όλοι τους είχαν συλληφθεί κατά τις διαδηλώσεις υποστήριξης στον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, η σύλληψη του οποίου στις 19 Μαρτίου προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Τουρκία.
Να σημειωθεί ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν ήρε τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος των 14 νέων, πολλοί εκ των οποίων είναι μικρότεροι των 20 ετών.
Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, περισσότεροι από 300 νέοι είχαν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες, συνήθως με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες συγκεντρώσεις.
Οι περισσότεροι αποφυλακίστηκαν τον Απρίλιο, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ήταν φοιτητές και η παρατεταμένη φυλάκισή τους θα έβλαπτε τις σπουδές τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από μισό κιλό κοκαΐνης στον Πειραιά – Τέσσερις συλλήψεις Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της συμβολαιογράφου – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους Σε εισαγγελέα Ανηλίκων τρεις 17χρονοι – Για ληστείες σε ψιλικατζίδικα στον Βύρωνα «Ισχαιμία του μυοκαρδίου» η αιτία θανάτου του Βασίλη ΚαλογήρουΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr