Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Αποκαλύψεις Καλογρίτσα – Έρχεται «τσουνάμι»; – Η ΝΔ ζητάει εξηγήσεις από Τσίπρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκαλύψεις Καλογρίτσα – Έρχεται «τσουνάμι»; – Η ΝΔ ζητάει εξηγήσεις από Τσίπρα

Οι έως τώρα αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Ο επιχειρηματίας, όπως συμπεραίνεται και από την χθεσινή του ανακοίνωση,  έχει πολλά να πει ακόμη. Τα οποία,  αν είναι έστω και  κατά το ήμισυ στο ίδιο μήκος  κύματος  όσων ήδη έχει υποστηρίξει,  αναμένεται να  προκαλέσουν  επιπλέον «αναταράξεις», ειδικά  στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άλλοτε  «αγαπημένος» επιχειρηματίας  του κόμματος της  νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εν λόγω ανακοίνωση  μιλά για στοιχεία  που όχι μόνο «αποδεικνύουν την αληθινή συμφωνία και κυρίως τα μέρη που πραγματικά συνήψαν αυτήν»  και   θα «αναδειχθούν στο πλαίσιο της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας» αλλά και  για άλλα που κρατά , τα οποία  «αποδεικνύουν που και με υποδείξεις ποιών διατέθηκαν τα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ, προς προώθηση και προσαύξηση της αξίας εντύπου, φίλα προσκείμενου στην κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνηση και τα οποία θα προσκομιστούν αρμόδιος στις δικαστικές αρχές.». Εκείνοι μάλιστα που τον γνωρίζουν σημειώνουν πως όταν κάνει λόγο για στοιχεία,  το εννοεί. «Ο Καλογρίτσας έχει κώδικες τιμής σικελικής μαφίας. Κρατά επτασφράγιστα μυστικά. Εφόσον όμως σήμερα παίρνει την απόφαση να ανοίξει το στόμα του και το δηλώνει, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μην το κάνει.  Όπως  επίσης κι αυτά που θα πει να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.».

Ανοίγει έρευνες

Τα όσα προαναγγέλλει αλλά και όσα εξιστορεί  στην μήνυση  που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα κατά του λιβανέζικου κολοσσού CCC, υποστηρίζοντας ότι η μεταξύ τους συμφωνία υπεργολαβίας του 2016 ήταν  εικονική  για να καλυφθεί ο πραγματικός λόγος της διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας, προφανώς και θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης. Γιατί μπορεί να αναφέρει στην έγκλησή του μόνο τα αδικήματα της απάτης επί δικαστηρίω και του ψευδούς εγγράφου, τα όσα περιγράφονται όμως  παραπέμπουν σε τυχόν τέλεση βαρύτατων αδικημάτων αφενός σε  σχέση με τον διαγωνισμό, αφετέρου με την διαδρομή του χρήματος. Και ο εισαγγελέας βέβαια αναμένεται  να μην  τα «προσπεράσει».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν δικαστικές πηγές, εντός  των επόμενων ημερών, αναμένεται να ξεκαθαριστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής  που έχει ξεκινήσει,  πως και από ποιους θα συνεχιστεί η έρευνα. Γιατί ένα κομμάτι που αφορά τα όσα αποδίδει ο κ.Καλογρίτσας στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά προφανώς και θα καταλήξει στη βουλή. Τα υπόλοιπα ωστόσο «δείχνουν» και προς την πλευρά της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και προς αυτή του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Ν.Δ.: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας για το «μαγαζί» και την υπόθεση Παππά

«Οφείλει απαντήσεις» ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. με αφορμή τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα και την εμπλοκή του Νίκου Παππά.

«Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως αποκαλύπτουν τα σχέδια των Τσίπρα – Παππά για το στήσιμο του “μαγαζιού”.  Υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore και εικονικών συναλλαγών με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Καλογρίτσα, τον “βασιλιά” των off shore Αρτ. Αρτεμίου, την Attica Bank και δημοσιογράφους “κολλητούς” του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν ένα σκοτεινό παρακρατικό σύστημα» επισημαίνεται.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ως πότε ο λαλίστατος, κατά τα άλλα κ. Τσίπρας, θα συνεχίσει να κρατά το στόμα του κλειστό; Οφείλει απαντήσεις».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ