Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αποκαλύψεις – “φωτιά” για την Ηλιούπολη: Κύκλωμα ξεσκεπάζεται πίσω από τον αστυνομικό – Ολόκληρη η απολογία του πατέρα – ΒΙΝΤΕΟ

“Ξεκλειδώνουν” κρυμμένα στοιχεία της υπόθεσης στην Ηλιούπολη. Η σύλληψη και ταυτοποίηση νέων συνεργών στην κακοποίηση της 19χρονης. Για «άδηλες ψυχοσυναισθηματικές διεργασίες» της κόρης του κάνει λόγο ο πατέρας της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκαλύψεις – “φωτιά” για την Ηλιούπολη: Κύκλωμα ξεσκεπάζεται πίσω από τον αστυνομικό – Ολόκληρη η απολογία του πατέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση για προσωρινή φυλάκιση του πατέρα και του αστυνομικού, στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές οδηγήθηκε συνεργός που εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης, κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τέταρτου προσώπου που αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση της κακοποίησης της 19χρονης μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για σύλληψη ενός τρίτου προσώπου – συνεργού του επίορκου αστυνομικού. Μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε άμεσα στις αρμόδιες αρχές με την κατηγορία εμπορίας ανθρώπων, ενώ στην κατοχή του είχε και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ακόμη ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την αστυνομία, κατηγορούμενος επίσης για εμπορία ανθρώπων. Ηλιούπολη: Κύκλωμα πίσω από τον αστυνομικό - Η απολογία του πατέρα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε συνέχεια του από 11-07-2021 Δελτίου Τύπου, που αφορούσε στη σύλληψη αστυνομικού και ιδιώτη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, που εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της ημεδαπής. Πρόκειται για ημεδαπό ιδιώτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ακολούθως, με σχετική διάταξη, παραπέμφθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός ιδιώτης, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και κατηγορείται ομοίως για εμπορία ανθρώπων.

Ηλιούπολη: Κύκλωμα πίσω από τον αστυνομικό - Η απολογία του πατέρα

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας: Υπήρξα αυστηρός γονέα με παραδοσιακές και ηθικές αρχές

Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών για βιασμό προχώρησε με το απολογητικό του υπόμνημα ο πατέρας της 19χρονης, αφήνοντας αιχμές για τη σύζυγό του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι όλα είναι «προϊόν άδηλων ψυχοσυναισθηματικών διεργασιών της φερόμενης ως παρούσης κόρης μου».

Ο κατηγορούμενος ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με την κόρη του, αλλά και την κλήση ως μάρτυρα του δίδυμου αδελφού και της συζύγου του, προκειμένου να αποδειχθεί -όπως λέει- «η μία και μοναδική αλήθεια ότι υπήρξα αυστηρός γονέας με παραδοσιακές και ηθικές αρχές, αλλά όχι βιαστής, πατέρας ότι δούλευα σκληρά για την οικογένεια μου».

Ο ιδιος υποστηρίζει ότι λόγω ιατρικού προβλήματος δεν θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να έχει βιάσει την κόρη και ζητά να μην προφυλακιστεί λέγοντας πως δεν αποτελεί κίνδυνο και απειλή για την κοινωνία. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του στο αστυνομικό τμήμα Αργυρουπόλεως, γνωρίζοντας ότι θα τον καταγγείλει για βιασμό, καθώς -όπως υποστηρίζει- τον είχε απειλήσει. «Είναι δεδομένο ότι είχα προστρέξει στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρουπόλεως για να δηλώσω την εξαφάνιση της κόρης μου διότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα έφευγε από το σπίτι και η ίδια η κόρη μου Με είχε διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που θα την ψάξω θα σηκώσει ότι την έχω βιάσει».

Στο απολογητικό του υπόμνημα αφήνει αιχμές για την σύζυγο του λέγοντας ότι του απέκρυπτε πληροφορίες για τη 19χρονη: «Η σύζυγός μου αν και γνώριζε τις κινήσεις της, φρόντιζε εντέχνως να με παραπλανά και να μου αποκρύψει την αλήθεια. Είχα εκφράσει πλειστάκις την ανησυχία μου για τις επαφές της με κάποιον D. και η σύζυγος μου με διαβεβαίωνε ότι πρέπει να διαχειριστεί το θέμα η λογοθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ρ.Γ».

Σχετικά με την κατηγορία του βιασμού της κόρης του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι:

  1. Είναι αδιανόητο, πραγματικά και νομικά αδύνατο να βιάζεται η κόρη μου από τα 11 έτη και να μην έχει εξομολογηθεί το τραυματικό και κακοποιητικό γεγονός είτε στην μητέρα της, είτε στο δίδυμο αδερφό της είτε στη λογοθεραπεύτρια της, είτε σε κάποια φίλη της, είτε σε δημόσια αρχή ή δομή.
  2. Τυγχάνει αδιανόητο το γεγονός να ενθυμείται τον βιασμό της από τον πατέρα της στα πλαίσια διερευνώμενης υπόθεσης για εμπορία ανθρώπων.
  3. Είναι δεδομένο ότι ως πατέρας επιχειρούσα να έχω τον έλεγχο των εφήβων παιδιών μου, ετύγχανα αυστηρός αλλά ουδέποτε μετείλθα σωματικής βίας σε βάρος τους και ουδέποτε υπήρξα βιαστής, άλλως πατέρας – τέρας όπως παρουσιάζομαι.
  4. Η εν λόγω καταγγελία είναι πασιφανώς εκβιαστική και εκπορεύεται από σκοτεινά κίνητρα Και θεωρώ ότι ο ρόλος της συζύγου μου τυγχάνει πολλαπλώς ύποπτος, αφού αυτή είχε στενές επαφές με τον προαγωγό της κόρης μου αστυνομικό και σε κάθε περίπτωση αν δεν υπεθαλπτε έκνομες ενέργειες, είχε γνώμης αυτών.

Στη φυλακή ο πατέρα και ο επίορκος αστυνομικός

Στη φυλακή οδηγούνται ο αστυνομικός και ο πατέρας της 19χρονης από την Ηλιούπολη, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της.

Μετά την απολογία τους στην 16η Τακτική Ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι, που φέρονται να αρνούνται το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται, κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη της δικαστικής λειτουργού και του Εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι.

Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας αρνήθηκε απολογούμενος πως επί σειρά ετών βίαζε την κόρη του, ενώ ο υπό απόλυση αστυνομικός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση αρνούμενος τις καταγγελίες της 19χρονης περί βίαιου εξαναγκασμού της σε πορνεία. Ηλιούπολη: Στη φυλακή πατέρας κ αστυνομικός για κακοποίηση 19χρονης

Τι μετέδιδε νωρίτερα το dikastiko.gr

Την ώρα που στην κατάθεσή της 19χρονης, αφότου κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χέρια του επίορκου αστυνομικού, προκαλεί φρίκη για την κακοποίηση που έχει δεχτεί από την παιδική της ηλικία, ο πατέρας της χαράζει νέα υπερασπιστική γραμμή.

Συγκέντρωση συλλογικοτήτων στην Ευελπίδων

Με συνθήματα και τρικάκια βρέθηκαν έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων συλλογικότητες που προχώρησαν σε διαμαρτυρία εντός των δικαστηρίων, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι απολογίες του αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, που κρατούνταν αιχμάλωτη στην Ηλιούπολη.

«Είμαστε πολλές, δεν κάνουμε ησυχία, το κράτος θα το κάψουμε μαζί με την πατριαρχία» έγραφε ένα πανό, ενώ συνθήματα όπως: «Ούτε καρολάιν, Δήμητρα, Ελένη καμία άλλη δολοφονημένη» φώναξαν μεταξύ άλλων τα μέλη των ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία. Στο τέλος πέταξαν τρικάκια που έγραφαν: «Καμία μόνη στην έμφυλη βία και την πατριαρχία».

Στη σημερινή του απολογία στην ανακρίτρια – μαζί με τον αστυνομικό – εμφανίζεται να επιρρίπτει ευθύνες στην μητέρα της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συνήγορος του, Ευάγγελος Ναούμης, η γυναίκα του υπέθαλπτε τις έκνομες ενέργειες του αστυνομικού.

«Ο κατηγορούμενος πιστεύει ότι η ανάκρισις θα καταδείξει το ψευδεπίγραφο της καταγγελίας της παθούσας κόρης του αλλά και θα φωτίσει τον ύποπτο ρόλο της συζύγου του σε αυτή την τραγική υπόθεσιν. Ηλιούπολη: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι-Η εξομολόγηση του θύματος

Η σύζυγός του αν δεν υπέθαλπτε είχε γνώση των έκνομων ενεργειών του προαγωγού αστυνομικού και τον ίδιον επί μακρόν τον είχε παραπλανήσει σχετικά με την διαβίωσιν της κόρης τους και τις περίεργες επαφές και σχέσεις της με οργανωμένα κυκλώματα πορνείας» αναφέρει ο κ. Ναούμης.

Ο ίδιος ο πατέρας, που σύμφωνα με τις καταγγελίες της 19χρονης τη βίαζε επί σειρά ετών, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές πως αποδέχεται την αποδιδόμενη κατηγορία για την νομοθεσία περί όπλων, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της κόρης του.

«Ο λόγος που θεωρώ ότι η κόρη μου με κατηγορεί ότι την βίαζα είναι επειδή υπήρχαν εντάσεις μεταξύ μας, οι οποίες οφείλονταν στο γεγονός ότι δεν την άφηνα να κυκλοφορεί έξω χωρίς να γνωρίζω με ποιους βγαίνει και της ζητούσα να επιστρέφει στο σπίτι μας νωρίς» φέρεται να δήλωσε. Ηλιούπολη: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι-Η εξομολόγηση του θύματος

Ωστόσο, οι περιγραφές της 18χρονης σοκάρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως ο πατέρας της την βίασε πάνω από 30 φορές και όταν ήταν κανείς άλλος στο σπίτι. «Ο πατέρας μου με βίαζε από τότε που ήμουν 11 χρονών μέχρι τα 17 μου χρόνια απειλώντας με ότι θα με διώξει από το σπίτι και δεν θα έχω να φάω. Πρώτη φορά με βίασε όταν ήμουν 11 χρονών. Μπήκε στο μπάνιο όταν έλειπαν η μάνα και ο αδελφός μου και άρχισε να με χαϊδεύει και να μου κλείνει το στόμα με το χέρι και μετά να με πηγαίνει στο κρεβάτι όπου με βίασε. Τελευταία φορά με βίασε όταν ήμουν 17 χρονών πριν τα γενέθλια μου» κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές.

«Μετά λόγω του κορονοϊού ήταν συνέχεια η μητέρα και ο αδερφός μου σπίτι οπότε δεν μπορούσε να με βιάσει. Με τον πατέρα μου μαλώναμε συνέχεια και προσπάθησε να με διώξει από το σπίτι. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πήγα να μείνω με τον Δ.» δήλωσε. Ηλιούπολη: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι-Η εξομολόγηση του θύματος

Οι απίστευτες περιγραφές της 19χρονης στα χέρια του αστυνομικού

Όπως είπε γνώρισε τον επίορκο αστυνομικό Δ. πριν από ενάμισι μήνα μέσω ενός κοινού γνωστού που δουλεύει ως ντελιβεράς σε καφετέρια και σύναψαν ερωτική σχέση. Τα πήγαιναν καλά και συγκατοίκησαν μετά από μία εβδομάδα από τη γνωριμία της.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν του είπε πως ήθελε να βρει κάποια δουλειά, εκείνος της πρότεινε να εργαστεί με τη μητέρα ενός φίλου του που είχε οίκους ανοχής στην Αθήνα και site μέσω του οποίου κλείνονταν ραντεβού. Αυτό ουσιαστικά, όπως αναφέρει, το διαχειρίζονταν ο επίορκος αστυνομικός και ο φίλος του χωρίς να φαίνονται.

«Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους. Μετά από αυτό ο Δημήτρης μου είπε ότι θα πηγαίνω σε ραντεβού με διάφορα άτομα με τα οποία θα ερχόμαστε σε συνουσία και από τα χρήματα που θα δίνουν ως αντάλλαγμα, τα οποία ήταν συνήθως 160 ευρώ, εγώ θα παίρνω τα 80» φέρεται να είπε.

«Συνήθως πήγαινα σε τρία με τέσσερα ραντεβού σχεδόν σε καθημερινή βάση» σημείωσε η 19χρονη και πρόσθεσε πως ο αστυνομικός έφτιαξε και σχετικό προφίλ της στο διαδίκτυο. Για τα ραντεβού δήλωσε: «Ερχόταν από το σπίτι του Δ., με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο ο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γίνονταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια. Με άφηνε εκεί και περίμενε απ’ έξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ.».

Και προσθέτει πως «εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και όταν το έλεγα στον Δ. αυτός με χτυπούσε σε όλα τα μέρη του σώματος με κλωτσιές και μπουνιές και συνέχιζε να με απειλεί». Μάλιστα, αναφέρει πως την απειλούσε και με όπλο που είχε μαζί του. «Το συγκεκριμένο όπλο το έχει παράνομα, καθότι το νόμιμο όπλο του το είχε αφαιρέσει η υπηρεσία του» δήλωσε, προσθέτοντας σειρά εμπλοκής του αστυνομικού με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ηλιούπολη: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι-Η εξομολόγηση του θύματος

Από τις πρώτες στιγμές, λέει η 19χρονη, την είχε βάλει να διαγράψει τα προφίλ και τις φωτογραφίες της στο instagram και στο facebook καθώς και όλες τις επαφές στο κινητό εκτός από της μητέρας της.

Επίσης, κατέθεσε πως «ο Δ. μου είχε βάλει μια εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας με άκουγε και έβλεπε κάθε στιγμή που είμαι. Ακόμα, ο Δ. δε με άφηνε να βγω από το σπίτι του παρά μόνο για να πάω στο περίπτερο και να πάρω καφέ σε μια καφετέρια δίπλα στο σπίτι και μόνο όταν ήταν και αυτός εκεί».

Τι είπε η μητέρα της

Η κόρη της εδώ και πολλά χρόνια δεν είχε καλή σχέση με τον πατέρα ης, ειδικά από την ηλικία των 16 ετών και έπειτα, οπότε και οι καυγάδες τους ήταν καθημερινοί, ανέφερε η μητέρα της 19χρονης. Επίσης, από τότε που έφυγε η κόρη της από την οικία τους, πριν περίπου ένα μήνα, της έλεγε να μην αποκαλύψει στον πατέρα της που διαμένει και δεν ήθελε καν να τον δει.

Όσον αφορά τη σχέση της με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, ανέφερε ότι δεν ήξερε αν περνάει καλά η κόρη της και ότι την 10-07-2021 που πήγε στην οικία του, κατόπιν τηλεφωνήματος του, ο ίδιος της αποκάλυψε ότι τη χτύπησε ρίχνοντας της ένα χαστούκι. Ηλιούπολη: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι-Η εξομολόγηση του θύματος

«Και τα δύο παιδιά μάλωναν με τον πατέρα τους, αλλά ειδικά η Δέσποινα μάλωνε συνέχεια… Γενικά, είχαμε πολλά προβλήματα στο σπίτι και η Δέσποινα, πριν ένα μήνα δεν άντεξε άλλο και έφυγε. Για να καταλάβετε πόσα προβλήματα υπήρχαν, κάποια στιγμή του είχα πει να πάει να δει ένα ψυχολόγο και αυτός μου έλεγε ότι δεν είναι τρελός και ότι εμείς πρέπει να πάμε για μας δει γιατρός» είπε.

«Τον τελευταίο καιρό, ο άντρας μου με ρωτούσε συνέχεια που είναι η Δέσποινα, αλλά η κόρη μου, μου είχε ζητήσει να μην του πω τίποτα και να μην του πω που μένει» πρόσθεσε.

Στις 10 Ιουλίου, όπως καταθέτει, «με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου, από ένα κινητό τηλέφωνο που δεν ήξερα και μου είπε ότι το δικό της τηλέφωνο έχει χαλάσει και με καλεί από του Δ. Μου είπε ότι είναι καλά και δε μιλήσαμε πολύ ώρα.

Μετά από λίγη ώρα, με πήρε τηλέφωνο από το ίδιο κινητό ο Δ. και μου είπε ότι η Δέσποινα έφυγε από το σπίτι και δε ξέρει που έχει πάει και αν μπορώ να πάω από εκεί να μιλήσουμε. Εγώ αγχώθηκα, πήρα ένα ταξί και πήγα στο σπίτι του, όπου με περίμενε μόνος του και μου είπε ότι μαλώσανε και της έδωσε ένα χαστούκι και αυτή έφυγε από το σπίτι. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου είπε ότι νευρίασε, γιατί την είδε με δύο νεαρούς έξω από το σπίτι. Εκείνη την ώρα ήρθαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και μετά πήγαμε στο Τμήμα της Ηλιούπολης».

ΒΙΝΤΕΟ: ant1news.gr 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ