Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Αποκάλυψη: Αμετάκλητη αρχειοθέτηση των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Σοφίας Νικολάου – Δεν υπάρχουν ενδείξεις ζημίας του δημοσίου, λέει ο οικονομικός εισαγγελέας

Οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για απευθείας αναθέσεις υγειονομικού υλικού για τις φυλακές που προκάλεσαν ζημία του δημοσίου - Δεν υπήρξε ζημία, λέει ο οικονομικός εισαγγελέας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Αμετάκλητη αρχειοθέτηση των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Σοφίας Νικολάου – Δεν υπάρχουν ενδείξεις ζημίας του δημοσίου, λέει ο οικονομικός εισαγγελέας EUROKINISSI

Την αμετάκλητη αρχειοθέτηση της υπόθεσης των συμβάσεων προμήθειας υγειονομικού υλικού για τις φυλακές, της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και της τότε επικεφαλής κ. Σοφία Νικολάου, αποφάσισε η Οικονομική Εισαγγελία.

Έπειτα από τετράμηνη έρευνα, με απόφαση που υπογράφεται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν τη ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταγγείλει, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr,  ότι οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου την εποχή που υπήρξε Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχουν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ Πολάκης, Σπίρτζης και Ξανθόπουλος, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κας Νικολάου ενώ υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα.

Οι τιμές

Σύμφωνα με την Πράξη Αρχειοθέτησης, η επισταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις ήταν καθ’ όλα νόμιμες, δεν προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο κι έγιναν σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι το αρχικό πόρισμα του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 15/2/2023 «δεν μπορεί να γίνει επιστημονικά αποδεκτό» καθώς η επιλογή των δειγμάτων με τα οποία συγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΓΓΑΠ, έγινε με «τυχαίο τρόπο».

Οι έρευνες που έγιναν επί 4 μήνες έλαβαν υπόψιν έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το οποίο δεν περίμεναν και δεν συμπεριέλαβαν οι πρώτοι ελεγκτές στο αρχικό τους πόρισμα.

Με το έγγραφο αυτό, αλλά και με την επαναξιολόγηση όλων των συμβάσεων, προέκυψε – κατά τους εισαγγελείς- ότι δεν υπήρξε υπερτιμολόγηση και ζημία σε βάρος του Δημοσίου.

Μάλιστα ο Οικονομικός Εισαγγελέας τονίζει ότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε επικοινωνία και συνεννόηση της κ. Νικολάου με τις εταιρείες που ανέλαβαν την προμήθεια του υγειονομικού υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση η κ. Νικολάου είχε αποσύρει την υποψηφιότητά της από την εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας.

Σε δήλωσή της στα social media η κ. Σοφία Νικολάου τονίζει:

Στις 10 Μαρτίου, κι εν μέσω μιας άθλιας επίθεσης εναντίον μου, είχα δηλώσει: “Όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου”.

Έπειτα από 4 μήνες μπορώ πλέον να αντιμετωπίσω με το κεφάλι ψηλά όλους εκείνους που έστησαν τη σκευωρία εις βάρος μου και εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η αμετάκλητη αρχειοθέτηση της υπόθεσης των συμβάσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, από τον Οικονομικό Εισαγγελέα είναι δίκαιη κι έγινε πράξη διότι επιβεβαιώθηκαν όλα όσα υποστήριζα από την αρχή.

Δεν υπήρξε καμιά ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, όπως με κατήγγειλαν οι εθνικοί συκοφάντες. Σκόπιμα στο αρχικό, σαθρό πόρισμα, δεν έλαβαν υπόψιν έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποδεικνύει ότι οι τιμές με τις οποίες έγιναν οι προμήθειες του υγειονομικού υλικού από τη ΓΓΑΠ ήταν νόμιμες και κάτω από τις τιμές της αγοράς. Παράλληλα, η απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα τονίζει ότι ουδέποτε είχα επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιρειών που ανέλαβαν την υλοποίηση των προμηθειών της ΓΓΑΠ.

Χαρακτηρίζει τέλος αβάσιμα τα δημοσιεύματα όλων εκείνων που έσπευσαν να με δικάσουν και να με καταδικάσουν, θέλοντας να με εξοντώσουν ηθικά και να με εξαφανίσουν πολιτικά.

Το τελικό πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και η πράξη αρχειοθέτησης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα είναι κόλαφος για τους μηνυτές μου, κ. Πολάκη, Σπίρτζη και Ξανθόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για όσους προσπάθησσν ανεπιτυχώς να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή μου και να κάνουν ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.

Σε όλη μου την επαγγελματική και πολιτική σταδιοδρομία πορεύτηκα με διαφάνεια αλλά και με εδραία την πεποίθηση ότι στο τέλος πάντα νικάει το δίκαιο.

Όσοι θέλησαν να με πλήξουν με χτυπήματα κάτω από τη μέση θα με βρουν μπροστά τους σύντομα.

Σοφία Νικολάου: Δείτε εδώ την πράξη αρχειοθέτησης του Εισαγγελέα

Σοφία Νικολάου

Οικονομική Εισαγγελία

Σοφία Νικολάου

Οικονομική Εισαγγελία

Σοφία Νικολάου

Οικονομική Εισαγγελία

Σοφία Νικολάου

Οικονομική Εισαγγελία

Σοφία Νικολάου

Οικονομική Εισαγγελία

Σοφία Νικολάου

Οικονομική Εισαγγελία

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ