Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Αποκάλυψη: Αστυνομικοί με ολόσωμες στολές μεταφέρουν κρατούμενο που έσπασε την καραντίνα στα δικαστήρια (video + φώτο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Αστυνομικοί με ολόσωμες στολές μεταφέρουν κρατούμενο που έσπασε την καραντίνα στα δικαστήρια (video + φώτο)

Δυο αστυνομικοί με ολόσωμες λευκές στολές προστασίας από τον κορονοιό, μεταφέρουν έναν κρατούμενο ο οποίος φορά μάσκα στο κτίριο 12 της Ευελπίδων λίγο μετά τη δίκη του στο Αυτόφωρο για σπάσιμο της καραντίνας. Αυτή είναι η εικόνα που αποκαλύπτει το dikastiko.gr είναι η απολύτως ενδεικτική για τη «λειτουργία» των δικαστηρίων στο καιρό της πανδημίας.

Οι αστυνομικοί μεταφέροντας ένα πρόσωπο που έχει σπάσει καραντίνα, μεταφέρουν έναν ουσιαστικά έναν δυνητικά φορέα του ιού, ή έστω ένα πρόσωπο που ανήκει στον κύκλο επαφών του φορέα. Συνεπώς τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα, εξ ου και οι ολόσωμες λευκές φόρμες .

Συνωστισμός

Λίγες μέρες πάντως μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών σχεδόν 200 δικηγόρων και διαδίκων σε μια αίθουσα του Εφετείου το dikastiko.gr φέρνει στη δημοσιότητα κι άλλες από τους διαδρόμους του μεγαλύτερου δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της χώρας με τους διαδίκους να περιμένουν να δοθεί μια αναβολή στις δίκες τους .

Αριθμοί

Πάντως ειδικά στα πρωτοβάθμια δικαστήρια της χώρας φτάνουν πολλές υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων. Συνολικά, από την έναρξη του αυτοπεριορισμού μέχρι και σήμερα, έχουν επιδοθεί 21.308 πρόστιμα για παραβίαση κυκλοφορίας και έχουν καταγραφεί 359 παραβάσεις ως προς την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, οδηγώντας σε 353 συλλήψεις.

190 δικογραφίες

Την ίδια στιγμή μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τουλάχιστον 190 δικογραφίες , μόνο για πλημμελήματα μέχρι στιγμής, έχουν σταλεί στο Αυτόφωρο για παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών. Το αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς για να διωχθεί κάποιος για κακούργημα θα πρέπει αφενός να έχει αποδεδειγμένα νοσήσει και εν γνώσει του να έχει διακινδυνέψει να μεταδώσει τον ιό σε άλλον.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά το χρονικό διάστημα από τις 12 Μαρτίου έως και το τέλος της περασμένης βδομάδας και μόνο την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Παράλληλα, υπάρχουν και δεκάδες άλλες δικογραφίες για τις οποίες δεν έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και έχει οριστεί ρητή δικάσιμος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ