Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αποκάλυψη: “Μπλάκ άουτ” στα δικαστήρια την Ευελπίδων για σχεδόν 2 ώρες – Χωρίς ρεύμα, χωρίς ίντερντετ, χωρίς γεννήτριες

Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του dikastiko.gr, έπεσε το ρεύμα με αποτέλεσμα για σχεδόν 1,5-2 ώρες να μη λειτουργεί τίποτα στα δικαστήρια. Ελλείψεις στις υποδομές περιγράφουν εδώ και καιρό οι δικαστικοί υπάλληλοι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: “Μπλάκ άουτ” στα δικαστήρια την Ευελπίδων για σχεδόν 2 ώρες – Χωρίς ρεύμα, χωρίς ίντερντετ, χωρίς γεννήτριες eurokinissi

Επί σχεδόν δυο ώρες, από περίπου τις 11.00 έως τις 13.00 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας, τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, έμειναν χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να παραλύσουν πλήρως για αυτό το διάστημα όλες οι υπηρεσίες τους, ακροατήρια να σταματήσουν να δικάζουν και υπάλληλοι και διάδικοι να περιμένουν την επάνοδο του ηλεκτρικού.

Οι εικόνες προφανώς παραπέμπουν σε εποχές που η τεχνολογία δεν παρέχει δυνατότητες, όπως πχ η ύπαρξη γεννητριών που δε θα εγκλωβίζουν το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης στην αδυναμία να ανταποκριθεί κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος.

Δείχνει επίσης την ευαλωτότητα του συστήματος στις υποδομές, που δε συνάδει με την ψηφιακή εποχή στην οποία προσπαθεί -επιτυχώς σε γενικές γραμμές- να περάσει η χώρα και προφανώς η Δικαιοσύνη.

εφοριακός από τη Θεσσαλονίκη

freepik

Δικαστήρια Ευελπίδων: Τι λένε οι δικαστικοί υπάλληλοι

Όπως εξηγεί στο dikastiko.gr ο Σωτήρης Τριπολιτσιώτης, Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, του ΔΣ της ΟΔΥΕ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε με αφορμή την αιφνίδια βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και την διακοπή ρεύματος στις 7-3-2023, στην περιοχή της Κυψέλης που συμπεριλαμβάνει τα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων που στεγάζονται το Πρωτοδικείο Αθηνών και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έτσι όμως αναδείχτηκαν και τα μεγάλα προβλήματα υποδομών των Δικαστικών Υπηρεσιών.

Ενδεικτικά:

Το Πρωτοδικείο δεν διαθέτει καμιά απολύτως γεννήτρια ρεύματος για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες και η Εισαγγελία Πρωτοδικών (κτ. 16) έχει μια μικρή γεννήτρια που κάλυψε μόνο τον απαραίτητο φωτισμό των διαδρόμων και το computer room.

Για μιάμιση περίπου ώρα δημιουργήθηκε χαοτική κατάσταση στα 13 κτίρια του Πρωτοδικείου και της πρώην Σχολής Ευελπίδων αφού δεν υπήρχε φωτισμός σε γραφεία και ακροατήρια, δεν δούλευαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεν υπήρχε πρόσβαση στο intrnet και διακόπηκε η διαδικασία μαγνητοφώνησης των συνεδριάσεων των δικαστηρίων”.

Λανθασμένες επενδυτικές συμβουλές

EUROKINISSI

Το σύστημα διαχείρισης

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αναφέρονται επίσης “στην μεγάλη καθυστέρηση με την οποία λειτουργεί το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την Πολιτική και Ποινική Διαδικασία (ΟΣΔΥ – ΠΠ) το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2018 και εφαρμόζεται μόνο στις Εφετειακές Περιφέρειες Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας και στον Άρειο Πάγο. Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί με ιδιαιτέρως χαμηλές ταχύτητες λόγω του πλήθους των εφαρμογών που φορτώθηκαν χωρίς τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει την εφαρμογή του προγράμματος ΟΣΔΥ – ΠΠ Β΄ Φάση, στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι Δικαστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας και θα αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές (Servers Softwar κ.λπ.). Παρότι η διαβούλευση του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκίνησε στις 30-8-2019 υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και είναι άγνωστο το πότε θα υλοποιηθεί”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ