Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αποκάλυψη: Νέα υπόθεση “ψευτογιατρού” – Παρίστανε επί χρόνια τον καρδιολόγο σε αθλητικά σωματεία χωρίς να είναι γιατρός

Δικάζεται για σοβαρά αδικήματα αφού επί χρόνια το... έπαιζε καρδιολόγος και μάλιστα εργάστηκε επί σειρά ετών σε αθλητικά σωματεία. Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και χρόνια και (οξύμωρο σχήμα) αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο...

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Νέα υπόθεση “ψευτογιατρού” – Παρίστανε επί χρόνια τον καρδιολόγο σε αθλητικά σωματεία χωρίς να είναι γιατρός Freepik

Νέα υπόθεση “ψευτογιατρού”: Παρίστανε τον καρδιολόγο, με κίνδυνο προφανώς για την υγεία αθλητών, είχε πλαστογραφήσει πλαστό πτυχίο και πλαστή κάρτα του ιατρικού Συλλόγου και επι σειρά ετών ξεγλιστρούσε απο τις αρχές. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ειχε καταγγελθεί πριν από 8 χρόνια, μόλις σήμερα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών προκειμένου να λογοδοτήσει για σοβαρά αδικήματα.

δικαστικό σφυρί καρδιογράφημα ακροαστικό γιατρού

Νέα υπόθεση “ψευτογιατρού”: Το κατηγορητήριο

Ο “ψευτογιατρός” κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι “με πρόθεση και με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εν γνώσει του, κατάρτισε και χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει άλλον για γεγονός που έχει έννομες συνέπειες. Συγκεκριμένα, προσκόμισε σε αθλητικά σωματεία προκειμένου να τον προσλάβουν για την εξέταση των αθλούμενων και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιατρός – καρδιολόγος, αντίγραφο πτυχίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που όμως ήταν πλαστό, όπως προέκυψε από έγγραφο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάρτα μέλους του Ιατρικού Συλλόγου, που επίσης ήταν πλαστή, καθόσον ουδέποτε έλαβε την ιδιότητα του ιατρού, ώστε να μπορέσει να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο”.

Προέβη δε ο κατηγορούμενος στις πράξεις αυτές, με σκοπό “να παραπλανήσει τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, ως προς τη γνησιότητα των εγγράφων αυτών και την πλήρωση των προϋποθέσεων στο πρόσωπό του για την άσκηση του επαγγέλματος του ιατρού, ώστε να τον προσλάβουν ως ιατρό καρδιολόγο”.

8 χρόνια

Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε πριν από 8 έτη από έναν πολίτη που γνώριζε τη δράση του και μάλιστα αρχικά είχε μπει στο αρχείο . Ο ψευτογιατρός , σύμφωνα με την κατηγορία, συνέχιζε τη δράση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατερίνα Φραγκάκη: “Να μην εκκρεμούν τόσα χρόνια”

Νέα υπόθεση "ψευτογιατρού"

Η δικηγόρος Κ. Φραγκάκη περιγράφει στο dikastiko.gr την ανάγκη αυτές οι υποθέσεις να εκκαθαρίζονται με ταχύτητα : “…είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο για πολλά χρόνια, αν και μη ιατρός αναλάμβανε τον καρδιολογικό έλεγχο των αθλούμενων και αθλητών, έχοντας παραπλανήσει τα αθλητικά σωματεία για τη νομιμότητα της πρόσληψης του, καθώς είχε προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά. Ο μη ιατρός έθετε σε κίνδυνο την υγεία όσων εξέταζε, καθώς δεν είχε τις εκ του νόμου προϋποθέσεις για την άσκηση τόσο της ιατρικής, όσο και της ειδικότητας του καρδιολόγου. Είναι πολύ σημαντικό οι υποθέσεις αυτές να μην εκκρεμούν τόσα πολλά χρόνια ενώπιον της δικαιοσύνης, λόγω της σοβαρότητας τους, αλλά να εκδικάζονται κατά προτεραιότητα για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. Ταυτόχρονα είναι ιδιαιτέρως σημαντική η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που αφορά στο αδίκημα της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος.”

Να κοιτούν τα μητρώα των Ιατρικών Συλλόγων

“…Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των Ιατρικών Συλλόγων για τα μέλη τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιατρός, ο οποίος ασκεί την ιατρική στην περιφέρεια κάποιου ιατρικού συλλόγου, πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον κατά τόπο αρμόδιο σύλλογο, ο οποίος τηρεί εκ του νόμου κανονικά, αλλά και ειδικά μητρώα μελών. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι ο θεράπων ιατρός του, δεν είναι εγγεγραμμένος στη περιφέρεια του συλλόγου, όπου ασκεί την ιατρική, θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει με τον Ιατρικό Σύλλογο”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ