Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Αποκάλυψη: Ολόκληρη η απολογία του 14χρονου που κατηγορείται για 9 εμπρησμούς – “Με πίεσαν να ομολογήσω”, λέει τώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Τη γραμμή πως πιέστηκε να οδηγεί σε ομολογία για τους εμπρησμούς ακολούθησε ο 14χρονος, που κατηγορείται για την πρόκληση 9 από τις 13 πυρκαγιές στο Θεολόγο Μαλεσίνας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Ολόκληρη η απολογία του 14χρονου που κατηγορείται για 9 εμπρησμούς – “Με πίεσαν να ομολογήσω”, λέει τώρα – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

«Με πίεσαν να τους πω ότι εγώ έβαλα τις φωτιές και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα μου κάνουν τίποτα» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα στην ανακρίτρια, χαρακτηρίζοντας ψευδή την κατάθεση πυροσβέστη σύμφωνα με την οποία εκείνος έβαλε τις φωτιές και υποστηρίζοντας μάλιστα πως επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του, στις «μαρτυρικές καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία και δόθηκαν από ανθρώπους που υπέστησαν ζημίες στην περιουσία τους ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ γίνεται σε ποδήλατο κ.λπ». Η απολογία του 14χρονου για 9 εμπρησμούς - "Με πίεσαν να ομολογήσω"

Νωρίτερα, ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, είχε υποστηρίξει πως ποτέ δεν ομολόγησε τίποτα. Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Ζεκεντές ανέφερε πως «για να υπάρχει ομολογία με βάση τους κανόνες της Ποινικής Δικονομίας, πρέπει η ομολογία να είναι έγγραφη. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε προκύπτει από άλλες καταθέσεις ότι αυτός όντως προφορικά σε μια συζήτηση που είχανε είπε ότι εγώ το έκανα. Δεν υπάρχει πουθενά». Και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Άνθρακες ο θησαυρός, δεν υπάρχει τίποτα».

Επικαλούμενος κάποιες από τις καταθέσεις μαρτύρων ο 14χρονος δήλωσε πως «συνεπώς ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ αναφέρουν ότι είδαν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον δήθεν τρόπο δράσης μου δηλαδή με έναν ποδηλάτη που άναβε φωτιές με αναπτήρα. Κατ΄ ακολουθίαν από αυτές τις καταθέσεις ανατρέπεται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ το αφήγημα της Π.Υ περί δήθεν εμπλοκής μου στην τέλεση αυτών των πράξεων».

Επιχείρηση αποδόμησης των κατηγοριών

Επαναλαμβάνει στο υπόμνημά του, πως το οπτικοακουστικό υλικό αφορά την περίοδο 12 με 17 Αυγούστου, προσθέτοντας πως «για τις προηγούμενες πυρκαγιές η τέλεση των οποίων μου αποδίδεται επίσης μεταξύ των οποίων και αυτή της 6ης Αυγούστου ΟΥΔΕΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ».

Για το λόγο αυτό στο υπόμνημά του αναρωτιέται: «Συνεπώς πως αυτές οι πράξεις μπορούν να μου αποδοθούν όταν αφενός μεν δεν υπάρχει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό αφετέρου δε ιδίως για αυτή της 6ης Αυγούστου (πλέον καταστροφική και ζημιογόνα) έχουν δοθεί άλλες αιτίες και εκδοχές πλην της εκδοχής του ποδηλάτη». Η απολογία του 14χρονου για 9 εμπρησμούς - "Με πίεσαν να ομολογήσω"

Απλώς έκανε ποδήλατο…

Αντικρούοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δηλώνει πως «στο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία οι λήψεις είναι μακρινές και μη ευκρινείς. Δεν είμαι σίγουρος ότι απεικονίζουν εμένα».

Και προσθέτει: «Αλλά και αν με απεικονίζουν ποια παράνομη πράξη τελώ κάνοντας ποδήλατο σε δρόμους του χωριού μου; Σχεδόν κάθε μέρα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες κάνω ποδήλατο είτε μόνος μου είτε με φίλους μου σε δρόμους του χωριού μου. Επιπλέον εκτός από ποδήλατο παίζουμε με τους φίλους και συνομηλίκους μου ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια».

Για όλους αυτούς τους λόγους, που δεν έγιναν τελικώς δεκτοί από τις αρχές, ζήτησε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος. Όπως είπε στο υπόμνημά του ζητούσε «να μην μου επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφού ζω μόνιμα μαζί με τους γονείς μου στο Θεολόγο πηγαίνω κανονικά στο σχολείο και από τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Γ΄ Γυμνασίου Μαλεσίνας». Η απολογία του 14χρονου για 9 εμπρησμούς - "Με πίεσαν να ομολογήσω"

Οι διαβεβαιώσεις και η απόφαση των αρχών

Και κατέληξε: «Είμαι φιλήσυχος και κοινωνικός, σέβομαι τους νόμους και είναι βέβαιο και απόλυτα διασφαλισμένο ότι θα παραστώ οπωσδήποτε στο Δικαστήριο αν παραπεμφθώ, ούτε διώκομαι για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, ούτε είμαι φυγόποινος».

Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την επιβολή των περιοριστικών όρων , της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο ΑΤ κατοικίας του, η παρακολούθηση υποστηρικτικού προγράμματος ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η επίβλεψή του για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα

ΠΡΟΣ

Την Κα Ανακρίτρια Λαμίας

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του …. του … και της ….,  κατοίκου Θεολόγου Φθιώτιδας , οδός … στερουμένου Α.Δ.Τ και Α.Φ.Μ .

ΛΑΜΙΑ 20/08/2021

Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται , όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσα στην κατάθεση μου ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων της Π.Υ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Ακολούθησα χωρίς αντίρρηση τους ανθρώπους που ήλθαν στο σπίτι μου χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι και χωρίς να μου γνωστοποιούν ποιοι είναι και που θα πάω , καθώς δεν είχα τίποτα να φοβηθώ. Μάλιστα την ώρα αυτή στο σπίτι ήμουν μαζί με τα αδέλφια μου και ενώ οι γονείς μου απουσίαζαν σε εργασίες . Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης έμεινα μόνος μου τρείς ( 3 ) ώρες ( 10:00 – 13:00 ) μέχρι να έλθουν οι γονείς μου και ο δικηγόρος μου . Στο διάστημα αυτό με πίεσαν να τους πω ότι εγώ έβαλα τις φωτιές και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα μου κάνουν τίποτα . Ο ισχυρισμός του Β.Κ. ( Πυροσβέστη ) στην από 18/08/2021 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ του ΚΑΤΑΘΕΣΗ ότι εγώ έβαλα τις φωτιές ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ και επιφυλάσσομαι των νόμιμων δικαιωμάτων μου.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία και δόθηκαν από ανθρώπους που υπέστησαν ζημίες στην περιουσία τους ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ γίνεται σε ποδήλατο κ.λ.π . Συγκεκριμένα : α ) Ο μάρτυρας …. αναφέρει ότι πριν την έναρξη της πυρκαγιάς στις 06/08/2021 είδε κάποιον με ΜΗΧΑΝΗ της οποίας το ντεπόζιτο ήταν κόκκινο και το φτερό λαχανί.

β) Ο μάρτυρας …. αναφέρει για την φωτιά της 6η Αυγούστου ότι προήλθε από ανάφλεξη σκουπιδιών εντός του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ

γ ) Ο μάρτυρας …. αναφέρει στην κατάθεσή του ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς της 6ης Αυγούστου είδε ένα ΑΣΗΜΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ να είναι σταθμευμένο

δ ) Η μάρτυρας …. αναφέρει στην κατάθεσή της ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς της 6ης Αυγούστου άκουσε κάποιον να πετάει κάτι

ε) Ο μάρτυρας …. στην κατάθεσή του αναφέρει ότι η φωτιά της 6ης Αυγούστου προκλήθηκε από ανάφλεξη σκουπιδιών,

στ ) Ο μάρτυρας ….. αναφέρει ότι πριν την εκδήλωση της φωτιάς της 6ης Αυγούστου είδε ένα αυτοκίνητο,

ζ ) Ο μάρτυρας …. αναφέρει ότι πριν την εκδήλωση της φωτιάς της 6ης Αυγούστου είδε μία μηχανή Κρος να του προσπερνάει και πιθανολογεί ότι ο αναβάτης της είναι ο εμπρηστής και

η) Ο μάρτυρας …. αναφέρει ότι λίγες μέρες πριν την μεγάλη φωτιά της 6ης Αυγούστου βρήκε έξω από το σπίτι του πάνω στο πεζοδρόμιο ένα ( 1 ) πλαστικό μπουκάλι οινόπνευμα. Συνεπώς ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ αναφέρουν ότι είδαν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον δήθεν τρόπο δράσης μου δηλαδή με έναν ποδηλάτη που άναβε φωτιές με αναπτήρα. Κατ΄ακολουθίαν από αυτές τις καταθέσεις ανατρέπεται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ το αφήγημα της Π.Υ περί δήθεν εμπλοκής μου στην τέλεση αυτών των πράξεων. 3 . Το οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία αφορά τις δήθεν τελεσθείσες πράξεις στις εξής ημερομηνίες : α ) 12/08/2021 όπου κάηκαν 50 τ.μ χόρτα . β ) 13/08/2021 όπου κάηκαν 2 τ.μ χόρτα γ ) 15/08/2021 όπου κάηκαν 2 τ.μ χόρτα και δ ) 17/08/2021 όπου κάηκαν 300 τ.μ Για τις προηγούμενες πυρκαγιές η τέλεση των οποίων μου αποδίδεται επίσης μεταξύ των οποίων και αυτή της 6ης Αυγούστου ΟΥΔΕΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ . Συνεπώς πως αυτές οι πράξεις μπορούν να μου αποδοθούν όταν αφενός μεν δεν υπάρχει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό αφετέρου δε ιδίως για αυτή της 6ης Αυγούστου ( πλέον καταστροφική και ζημιογόνα )έχουν δοθεί άλλες αιτίες και εκδοχές πλην της εκδοχής του ποδηλάτη . 4 . Στο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία οι λήψεις είναι μακρινές και μη ευκρινείς . Δεν είμαι σίγουρος ότι απεικονίζουν εμένα. Αλλά και αν με απεικονίζουν ποια παράνομη πράξη τελώ κάνοντας ποδήλατο σε δρόμους του χωριού μου; Σχεδόν κάθε μέρα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες κάνω ποδήλατο είτε μόνος μου είτε με φίλους μου σε δρόμους του χωριού μου. Επιπλέον εκτός από ποδήλατο παίζουμε με τους φίλους και συνομηλίκους μου ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια.

ΤΥΠΙΚΟ ΜΕΡΟΣ α ) Δεν πραγματώνεται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος του άρθρου 265 Π.Κ ( εμπρησμός σε δάση ). Οι πυρκαγιές που μου αποδίδονται και στις οποίες υπάρχει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό έκαψαν ξερά χόρτα μικρής έκτασης , δεν προξενήθηκε πυρκαγιά σε δάσος και από αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ή σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας . Όλα αυτά συνέβησαν στις πυρκαγιές της 6ης Αυγούστου 2021 στην οποία ουδέν στοιχείο της δικογραφίας με εμπλέκει . β ) Δεν πραγματώνεται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος του άρθρου 264 Π.Κ αφού οι πυρκαγιές που μου αποδίδονται και για τις οποίες υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό έκαψαν ξερά χόρτα κ.λ.π . σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα και από αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ , ούτε προκάλεσε σημαντική ζημία σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας .

Επειδή όπως αποδεικνύω με τα ως άνω αναφερόμενα δεν στοιχειοθετούνται ούτε η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ούτε η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ υπόσταση των αδικημάτων που μου αποδίδονται .

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΖΗΤΩ

Την απαλλαγή μου από κάθε κατηγορία με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος . Να μην μου επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφού ζω μόνιμα μαζί με τους γονείς μου στο Θεολόγο πηγαίνω κανονικά στο σχολείο και από τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Γ΄Γυμνασίου Μαλεσίνας, Είμαι φιλήσυχος και κοινωνικός , σέβομαι τους νόμους και είναι βέβαιο και απόλυτα διασφαλισμένο ότι θα παραστώ οπωσδήποτε στο Δικαστήριο αν παραπεμφθώ , ούτε διώκομαι για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα , ούτε είμαι φυγόποινος . ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ : α) … του … (πατέρας μου)

β) … του …( μητέρα μου ), κατοίκους Θεολόγου Μαλεσίνας οι οποίοι αυθορμήτως προσήλθαν σήμερα να καταθέσουν ενώπιόν Σας .

Ο ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ

BINTEO: ant1news.gr/ lamiareport.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ