Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Σχεδίαζαν ομηρία εισαγγελέως και διευθύντριας στις φυλακές Κέρκυρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη ΣΟΚ: Σχεδίαζαν ομηρία εισαγγελέως και διευθύντριας στις φυλακές Κέρκυρας

Σοκαριστικές πληροφορίες φέρεται να έχουν δοθεί στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση των τουλάχιστον εννιά  αλλοδαπών κρατουμένων που οργάνωναν μαζική απόδραση από τις φυλακές της Κέρκυρας, γεγονός που αποκαλύφθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το εφιαλτικό σενάριο προέβλεπε να κρατήσουν ομήρους τη διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος και την εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές που δόθηκαν σε αξιωματούχους κάποιος κρατούμενος θα ζητούσε «ακρόαση» από την διευθύντρια και τη δικαστική λειτουργό για θέμα αδείας από τις φυλακές ή άλλο ζήτημα πειθαρχικού χαρακτήρα, προκειμένου να τις αιφνιδιάσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κρατούμενος, πιθανόν με τη βοήθεια σωφρονιστικού υπαλλήλου, ίσως μετέφερε στο χώρο της εξέτασής του ένα από τα δύο πιστόλια που βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές. Κι ακολούθως με την απειλή του όπλου κι ομήρους τις δύο κρατικές υπαλλήλους, θα επιχειρούσε μαζί με τους συνεργούς του, να φύγουν από τις φυλακές . Ώστε με αυτόν τον τρόπο –σύμφωνα με το πιθανολογούμενο σχέδιο τους- να μην επιχειρηθεί προσπάθεια εξουδετέρωσης και σύλληψης από υπαλλήλους των φυλακών ή αστυνομικούς. Πρόκειται για ένα σχέδιο που φαίνεται να είχε «δουλευτεί» για μεγάλο χρονικό διάστημα από ένα «κλειστό» γκρουπ κακοποιών που γνώριζαν όλη την δομή του σωφρονιστικού καταστήματος.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές της Κέρκυρας (την εποπτεία είχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην 2η Ακτίνα στα 15 κελιά της οποίας κρατούνται 26 άτομα από τους οποίους μόνο δύο είναι ελληνικής καταγωγής και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι και αυτοί θα συμμετείχαν στην απόδραση.

Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν σε κρυψώνες σε κοινόχρηστους χώρους δύο πιστόλια από τα οποία το ένα είχε σιγαστήρα, γεμιστήρες, μαχαίρια, ναρκωτικές ουσίες κλπ. Ακόμη, σε κελιά βρέθηκαν δύο ξύλινα ρόπαλα, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Ηδη σε ένα από τα πιστόλια βρέθηκε DNA ενός από τους κρατούμενους Αλβανούς βαρυποινίτες.

Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές οι αλλοδαποί ποινικοί-κυρίως από την Αλβανία- σκόπευαν να επιβιβασθούν σε ταχύπλοο από ερημική περιοχή του νησιού με προορισμό τα παράλια της Αλβανίας.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα εν λόγω όπλα τοποθετήθηκαν στην συγκεκριμένη κρυψώνα στην διάρκεια εργασιών στις φυλακές, στις αρχές του καλοκαιριού.

Επιπλέον, ήδη ερευνάται τυχόν συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων στην εισαγωγή των δύο πιστολιών στις φυλακές Κέρκυρας , ενώ παράλληλα εξετάζονται παλαιότερες αναφορές υπαλλήλων των φυλακών, που αρχικά είχαν θεωρηθεί αναξιόπιστες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε εισαγωγή όπλων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ