Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Απολογία Πισπιρίγκου: “Δεν είμαι αγία, έχω κάνει λάθη. Ήταν μια λανθασμένη σκέψη να απομονωθώ από όλους” – Τι είπε για την εγκατάλειψη της Τζωρτζίνας όσο νοσηλευόταν

Καταιγιστικές ερωτήσεις από την πρόεδρο του Δικαστηρίου. «Δε θέλω να μιλάω για τον κύριο Δασκαλάκη! Θέλω να μιλάω μόνο για το παιδί μου» είπε. Ανέφερε όμως πως «τα παιδιά ήταν το καλύτερο δώρο του».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απολογία Πισπιρίγκου: “Δεν είμαι αγία, έχω κάνει λάθη. Ήταν μια λανθασμένη σκέψη να απομονωθώ από όλους” – Τι είπε για την εγκατάλειψη της Τζωρτζίνας όσο νοσηλευόταν (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Για 5η ημέρα συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου απολογείται για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορουμένη δέχτηκε και σήμερα ερωτήσεις από την πρόεδρο της έδρας, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις ημέρες νοσηλείας του παιδιού στο Καραμανδάνειο, αλλά και στην «κόντρα» που είχε εκείνες τις ημέρες με το Μάνο Δασκαλάκη. «Δε θέλω να μιλάω για τον κύριο Δασκαλάκη! Θέλω να μιλάω μόνο για το παιδί μου» είπε απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το πως μετά το θάνατο δυο παιδιών θέλησαν να κάνουν πάλι παιδί σε σύντομο διάστημα.

«Έμεινα έγκυος και αρχικά ο Μάνος δεν ήθελε το παιδί. Μετά άλλαξε γνώμη. Εγώ ήμουν αποφασισμένη να το κρατήσω όπως και να έχει, δε με ενδιάφερε τι έλεγε ο κ. Δασκαλάκης. Όμως η εγκυμοσύνη δεν προχώρησε» είπε η Ρούλα Πισπιριγκου και αναφέρθηκε στη συνέχεια ξανά στο Μάνο Δασκαλάκη. «Έχω κάνει ένα τεράστιο λάθος. Είχα παρασυρθεί μέσα σε αυτό το γάμο με αυτόν τον άνθρωπο. Και η αντιμετώπιση μου… τα παιδιά ήταν το καλύτερο δώρο που μου είχε κάνει. Τα τρία καλύτερα δώρα που έχω πάρει στη ζωή μου ήταν από τον κ. Δασκαλάκη και ήταν τα παιδιά μου» είπε.

Πρόεδρος: Στις 6.4. 2021 ο κ. Δασκαλάκης σας ρωτάει που είναι το παιδί, σας λέει να γυρίσετε σπίτι γιατί έχετε τρομοκρατήσει δέκα άτομα.

Κατηγορούμενη: Είχα πάει στο ξενοδοχείο που σας είπα για ένα βράδυ γιατί είχα πνιγεί με όσα μου συνέβαιναν.

Πρόεδρος: Στις 6.4. 2021 σας ψάχνει και η αδελφή σας και σας λέει να γυρίσετε σπίτι και να μην εγκαταλείψετε το παιδί σας. Εσείς μας είπατε ότι ήσασταν τόσο υπερπροστατευτική με τη Τζωρτζίνα. Για ποιο λόγο επιλέγετε να είστε μακριά από το παιδί σας όταν πριν λίγες ημέρες έχει χαθεί το άλλο σας παιδί; Και είχατε κλείσει και το κινητό σας. Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως πράξατε έτσι;

Κατηγορούμενη: Ήρθα σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση εκείνη την ημέρα. Η πίεση ήταν αφόρητη. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ το θάνατο της Ίριδας και τη σχέση μου με το Μάνο. Ήθελα χρόνο και ήξερα ότι το παιδί είναι σε καλά χέρια στη μητέρα μου. Τώρα από εκεί και πέρα δεν είμαι αγία, έχω κάνει λάθη. Ήταν μια λανθασμένη σκέψη όλο αυτό να απομονωθώ από όλους. Ήμουν σε σύγχυση, λανθασμένα έκανα αυτή την απομόνωση. Σκέφτηκα το παιδί μου μετά. Ότι θα έπρεπε να γυρίσω πίσω και γύρισα.

Πρόεδρος: Γιατί απομονωθήκατε από το παιδί; Αυτόν το χρόνο γιατί δεν μπορούσατε να τον βρείτε με το παιδί σας; Ήταν το τελευταίο από τα τρία που είχε μείνει στη ζωή.

Κατηγορούμενη: Όταν κάποιος απομονώνεται θέλει να ξεσπάσει, δεν ήθελα η Τζωρτζίνα να με ακούει να ουρλιάζω και να κλαίω, είχα πνιγεί.

Πρόεδρος: Σας είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτή τη ημέρα μπορεί να συνέβαινε κάτι στο παιδί σας και εσείς να μην ήσασταν εκεί;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Πρόεδρος: Θέλω να μου πείτε αναλυτικά τι συνέβη 8 Απριλίου το πρωί. Ποιανού ιδέα ήταν να την πάτε στο Καραμανδάνειο; Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο την παιδίατρό σας που την είχατε 8 χρόνια όπως μας είπατε;

Κατηγορούμενη: Γιατί η παιδίατρος είχε πει στον  κ. Δασκαλάκη ότι μετά τις απώλειες της Ίριδας και της Μαλένας δεν ήθελε για ψυχολογικούς λόγους να συνεχίσει να παρακολουθεί τη Τζωρτζίνα;

Πρόεδρος: Ποιος γιατρός αρνείται κάτι έκτακτο;

Κατηγορούμενη: Εφόσον με είχε ενημερώσει ο Μάνος και μου είχε πει ότι δεν ήθελε να συνεχίσει δεν μου πέρασε από το μυαλό να την καλέσω.

Απολογία Πισπιρίγκου

eurokinissi

Πρόεδρος: Εν μέσω covid πως σκεφτήκατε να την πάτε με ένα πόνο στην κοιλιά και χωρίς πυρετό να την πάτε στο νοσοκομείο; Η σύσταση ήταν να πηγαίνουμε για επείγουσα ανάγκη να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο

Κατηγορούμενη: Μας είχε πει ότι είχε και ένα πόνο σαν βόμβα στην πλάτη. Η Τζωρτζίνα δεν πήγαινε στους γιατρούς και όταν την ρωτήσαμε αν θέλει να πάμε στο νοσοκομείο μας είπε ναι. Εκεί αρχίζεις και ανησυχείς.

Πρόεδρος: Έχετε πει σε γιατρό του Παίδων ότι ο λόγος που πήγε στο Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα ήταν γιατί το παιδί παρουσίασε κάτι σαν τρόμο, πανικό. Ισχύει αυτό;

Κατηγορούμενη: Όχι εγώ εννοούσα τρέμουλο.

Πρόεδρος: Αυτό που είπατε στην ίδια γιατρό ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό ισχύει;

Κατηγορούμενη: Όχι αυτό ήταν ένα άλλο ψέμα που άκουσα, η Τζωρτζίνα κοιμόνταν.

Πρόεδρος: Τι λόγο είχε να το πει αυτό η γιατρός αν δεν το έχετε πει;

Κατηγορούμενη: Σας εξήγησα όλο το πλαίσιο της δημοσιότητας, Το τι έβγαινε ο καθένας και έλεγε…. Έπαιρναν πράγματα από την τηλεόραση και τα έβαζαν στις καταθέσεις τους.

Πρόεδρος: Ποιος το έβαλε στο μυαλό της γιατρού αυτό;

Κατηγορούμενη: Παρασύρονται πολύ από τη δημοσιότητα. Να πω ως παράδειγμα ότι παιδοψυχολόγος έχει πει ότι η Τζωρτίνα έχει πάθει ανακοπή το 2019.

Πρόεδρος: Μέσα σε αυτό το κλίμα της αγωνίας το χέρι σας αυτόματα δεν έπρεπε να πάει στον πατέρα του παιδιού και όχι στο δικηγόρο τον οποίο φαίνεται να καλέσατε πρώτο;

Κατηγορούμενη: Όχι. Πήρα τον δικηγόρο να τον καλέσει γιατί σε εμένα δεν απαντούσε λόγω της έντασης που είχαμε. (Στο σημείο αυτό ζήτησε εκνευρισμένη ολιγόλεπτη διακοπή)

Πρόεδρος: Πείτε μας για το μήνυμα στην αδελφή σας στις 8.4. 2021 που την ρωτάτε αν ο Μάνος φοράει βέρα και αν σας έχει μπλοκάρει στο facebook;

Κατηγορούμενη: Μου είχαν πει ότι είχαν δει το Μάνο σε καφετέρια που δούλευε να χαριεντίζεται με άλλη γυναίκα και να μην φοράει βέρα.

Πρόεδρος: Γιατί σας ενδιέφερε αφού ήσασταν χωρισμένοι; Και την ημέρα που το παιδί ήταν στο νοσοκομείο;

Κατηγορούμενη: Αυτή την πληροφορία την πήρα εκείνη την ημέρα. Τα μηνύματα αυτά τα έστειλα αφού οι γιατροί μας είχαν καθησυχάσει και μας είπαν ότι η Τζωρτζίνα θα κάνει εισαγωγή για προληπτικές εξετάσεις. Ήταν λάθος χρονική στιγμή. Σας ξαναλέω ότι έχω κάνει λάθη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έδινα σημασία στα παιδιά μου ή ότι έχω κάνει αυτό για το οποίο κατηγορούμαι.

Απολογία Πισπιρίγκου:Τι είπε για τις νοσηλεύτριες

Η 35χρονη αντιτάχθηκε στις μαρτυρικές καταθέσεις που την ήθελαν να πηγαίνει χαλαρά να ειδοποιήσει τις νοσηλεύτριες χωρίς να φωνάζει σε βοήθεια.

Πισπιρίγκου: Δεν ισχύει αυτό, φώναζα και βγήκα έξω αμέσως από το δωμάτιο για να ειδοποιήσω.

Πρόεδρος: Γιατί να έχει λόγο η νοσηλεύτρια που τα κατέθεσε αυτά να πει ψέματα. Η ίδια έχει πει ότι στις 10 Απριλίου πήγατε και την φωνάξατε;

Κατηγορούμενη: Δεν γνωρίζω, αν γινόταν η ανακοπή στις 10 Απριλίου … Για να ξεκαθαρίσω κάτι εγώ πρόβλημα με τους γιατρούς δεν έχω.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ