Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Απολυμάνθηκαν τα δικαστήρια της Ευελπίδων: Δείτε φωτογραφίες από τη διαδικασία – Τι θα γίνει με το πλήρες λουκέτο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απολυμάνθηκαν τα δικαστήρια της Ευελπίδων: Δείτε φωτογραφίες από τη διαδικασία – Τι θα γίνει με το πλήρες λουκέτο

Σε ολική απολύμανση των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων προχώρησε σήμερα Κυριακή ειδικό συνεργείο καθαρισμού της Περιφέρειας Αττικής που διατέθηκε μετά από αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Η απόφαση ελήφθη ακαριαία μετά την διαπίστωση πως εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Πρόκειται για υπάλληλο της Εισαγγελίας , οποίος διαγνώστηκε θετικός αφού υποβλήθηκε σε τέστ κορονοϊού. Ο δικαστικός υπάλληλος , που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της Εισαγγελίας έκανε το τέστ χθές, μαζί με συνάδελφό του που επισης ειχε συμπτώματα και βρέθηκε θετικός, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του.

Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ σφραγίστηκε το κτίριο της Εισαγγελίας και το μεσημέρι με εντολή του προϊσταμένου της Εισγαγελίας Βαγ. Ιωαννίδη έγινε απολύμανση.

Παράλληλα σε κατ΄οικον περιορισμό τεθηκαν και 19 συνάδελφοί του που εργάζονται στο ίδιο και τα όμορα γραφεία της Εισαγγελίας , ενώ παρακολουθούνται όλοι οι εργαζόμενοι.

Αμέσως μετά αποφασίστηκε να γινει συνολική απολύμανση στα δικαστήρια.

Θα επεκταθεί η αναστολή;

Την ίδια στιγμή σύσσωμες οι δικαστικές ενώσεις, δικηγόροι , μεμονωμένοι δικαστές και εισαγγελείς με αναστήσεις τους, αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής σε όλα τα επιπεδα, δηλαδή να λειτουργούν κατ΄ελάχιστον τα δικαστήρια.

Χαρακτηριστικά η μεγαλύτερη συνδικαλιστική δικαστική ενωση, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοιμωσή της (χθες) ανέφερε πως «μετά την ανάδειξη της αναποτελεσματικότητας εφαρμογής της ΚΥΑ 17734/12-3-2020 και τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μόνη λύση για την αποφυγή της διάδοσής του και επιτακτικό αίτημα της Ε.Δ.Ε. είναι η τροποποίηση της ΚΥΑ και η αναστολή λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της Χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Γραμματειών, μέχρι τις 27-3-2020, με εξαίρεση την εκδίκαση των αυτοφώρων πλημμελημάτων και των κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους, των οποίων συμπληρώνεται άμεσα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ