Τετάρτη 20 Αυγούστου 2025

Απόπειρα απόδρασης στο Εφετείο Αθηνών – Επίθεση σε αστυνομικό από κατηγορούμενους για τρομοκρατία

Δύο κατηγορούμενοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό της Διεύθυνσης Μεταγωγών με στόχο να του αποσπάσουν το όπλο, χωρίς όμως να καταφέρουν να διαφύγουν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόπειρα απόδρασης στο Εφετείο Αθηνών – Επίθεση σε αστυνομικό από κατηγορούμενους για τρομοκρατία (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας παρέμεινε για περισσότερο από έναν μήνα μια σοβαρή απόπειρα απόδρασης από το Εφετείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια δίκης για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σουλιώτης, το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου, όταν δύο από τους κατηγορούμενους ζήτησαν από αστυνομικό να τους μεταφέρει στα κρατητήρια με το πρόσχημα ότι ήθελαν να καπνίσουν. Κατά τη μεταφορά τους, επιτέθηκαν στον αστυνομικό, χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Υπάρχουν δύο εκδοχές για το τι ακολούθησε: σύμφωνα με την πρώτη, κατάφεραν προσωρινά να του αποσπάσουν το όπλο, ενώ η δεύτερη κάνει λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια αφοπλισμού. Και στις δύο περιπτώσεις, η άμεση επέμβαση αστυνομικών απέτρεψε την απόδραση, ενώ οι δύο δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν την επομένη στο αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών.

Η δίκη για την υπόθεση της «Σύμπραξης Εκδίκησης» ολοκληρώθηκε με βαριές ποινές κάθειρξης από 17 έως 35 έτη για τους κατηγορούμενους, πλην ενός που αθωώθηκε.

Απόπειρα απόδρασης στο Εφετείο: Η αναφορά στο Indymedia

Αναφορά στην απόπειρα απόδρασης γίνεται και σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Athens Indymedia (12/7), όπου υποστηρίζεται πως οι δράστες «κατάφεραν να αποσπάσουν το όπλο ενός και να αδρανοποιήσουν έναν δεύτερο», με στόχο να ελευθερώσουν και άλλους κατηγορούμενους.

«Παρά τα μέτρα προστασίας του κρατικού μηχανισμού και χωρίς ενδοιασμό για τις συνέπειες αυτής τους της απόφασης, συνεπλάκησαν με τους μπάτσους καταφέρνοντας να αποσπάσουν το όπλο ενός και να αδρανοποιήσουν έναν δεύτερο. Ωστόσο στην προσπάθειά τους να ελευθερώσουν και υπόλοιπους κατηγορούμενους, οι μπάτσοι ανασυγκροτήθηκαν και η προσπάθεια απόδρασης έλαβε τέλος. Μπορεί αυτή τη φορά να μην κέρδισαν την ελευθερία τους, αλλά κατάφεραν να ξεφτιλίσουν ολόκληρο το σύστημα φύλαξης», αναφέρεται στο κείμενο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ