Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Αποζημίωση 80.000 ευρώ από την ΔΕΗ διεκδικεί δικηγόρος: Οι τηλεφωνικές οχλήσεις για προώθηση προϊόντων – Η αγανάκτηση που τον οδήγησε σε αγωγή

Τι καταγγέλλει σε αυτήν στο Μονομελές Πρωτοδικείου Ρόδου. Είχε ζητήσει να ενταχθεί στο μητρώο του άρθρου 11, αλλά τα τηλεφωνήματα συνεχίζονταν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποζημίωση 80.000 ευρώ από την ΔΕΗ διεκδικεί δικηγόρος: Οι τηλεφωνικές οχλήσεις για προώθηση προϊόντων – Η αγανάκτηση που τον οδήγησε σε αγωγή Freepik

Δέχθηκε την πρώτη ενοχλητική κλήση για διαφημιστικό σκοπό της ΔΕΗ από εκπρόσωπο εταιρείας που λειτουργούσε για προώθηση προγραμμάτων για λογαριασμό της. Της είπε ότι δεν ενδιαφέρεται κι εκεί τελείωσε το τηλεφώνημα.

Ωστόσο, οι τηλεφωνικές οχλήσεις δεν σταμάτησαν, παρά το γεγονός πως είχε υποβάλλει αίτηση του για εγγραφή στο μητρώο του άρθρ. 11 του Ν. 3471/2006, που συνεπάγεται πως κάθε πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών οφείλει να τηρεί έναν ειδικό κατάλογο («Μητρώο») με στοιχεία των συνδρομητών του, οι οποίοι έχουν ζητήσει να μην δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για απ’ ευθείας εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς.

Μετά τις αλλεπάλληλες κλήσεις, ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην κατάθεση αγωγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατά της ΔΕΗ διεκδικώντας για ηθική βλάβη αποζημίωση 80.000 ευρώ.

Ενοχλητική κλήση για διαφημιστικό σκοπό ΔΕΗ: Συνεχίστηκαν τα τηλεφωνήματα

Στην αγωγή ο δικηγόρος διεκδικεί να καταδικαστεί η εναγόμενη να του καταβάλει λόγω αδικοπραξίας για τις 8 τηλεφωνικές κλήσεις και οχλήσεις σε βάρος του το ποσό των 10.000 € για έκαστη εξ αυτών και συνολικά το ποσό των 80.000 €, νομιμοτόκως, από την επίδοση της αγωγής, να υποχρεωθεί η εναγόμενη να παραλείπει παρόμοιες παραβάσεις στο μέλλον, ήτοι να τον καλεί οιοσδήποτε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του, για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών και για οποιοδήποτε διαφημιστικό σκοπό και να απειληθεί εναντίον της χρηματική ποινή 12.000 € για κάθε παράβαση της υποχρέωσής της αυτής.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, την 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:01 στον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου δέχθηκε κλήση από αριθμό την οποία απάντησε και ήταν εκπρόσωπος εταιρείας που λειτουργούσε για λογαριασμό της ΔΕΗ για προώθηση προγραμμάτων της ΔΕΗ. Της είπε ότι δεν ενδιαφέρεται κι εκεί τελείωσε το τηλεφώνημα.

Ενοχλητική κλήση για διαφημιστικό σκοπό ΔΕΗ

eurokinissi

Στις 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:56 δέχθηκε δεύτερη κλήση από τον ίδιο αριθμό την οποία απάντησε και ήταν εκπρόσωπος εταιρείας που λειτουργούσε για λογαριασμό της ΔΕΗ για προώθηση προγραμμάτων της ΔΕΗ. Της είπε πάλι ότι δεν ενδιαφέρεται.

Αυτό επαναλήφθηκε με αλλεπάλληλες 20 κλήσεις από τον συγκεκριμένο αριθμό αλλά και από άλλο, το οποίο αφορά συνεργαζόμενες εταιρείες για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας ΔΕΗ για προώθηση προγραμμάτων της από 26 Οκτωβρίου 2023 έως και 2 Νοεμβρίου 2023.

Το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 11 του Μητρώου

Μετά την ψυχική αγανάκτηση από την ενοχλητική αυτή πρακτική, τις κλήσεις στις 2 Νοεμβρίου 2023 που έγιναν στις 17:39, 17:44, 19:03 και 19:15 τις απέρριψε, ενώ παρά το γεγονός πως απέστειλε email στην Cosmote οι κλήσεις από συνεργαζόμενες με την ΔΕΗ εταιρείες για προώθηση προγραμμάτων της συνεχίστηκαν και στις 3 Νοεμβρίου 2023 με 2 κλήσεις, αλλά και στις 6 Νοεμβρίου 2023 με 10 κλήσεις.

Ο δικηγόρος είδε ότι το αίτημά του για εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11 του Ν.3471/2006 που απέστειλε είναι σε εξέλιξη και δεν έχει πραγματοποιηθεί και διάβασε από την ιστοσελίδα της εναγόμενης ότι η ενεργοποίηση και η εγγραφή στον κατάλογο μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω της εφαρμογής της για κινητά «(mobile application) COSMOTE/What`s Up/Frog» και την οποία πραγματοποίησε περί την 14:57 ώρα της 7 Νοεμβρίου 2023 ακολουθώντας τις οδηγίες για την ενεργοποίηση αυτής της υπηρεσίας και η οποία ενεργοποιήθηκε.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την ενέργειά του αυτή, έλαβε πάλι 8 κλήσεις από συνεργαζόμενη με τη ΔΕΗ εταιρεία, για προώθηση προγραμμάτων της ΔΕΗ στις 7 , 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2023. Την υπόθεση χειρίζεται ο κ. Τάσος Μπακαλούμας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ