Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος για το κόμμα ΝΙΚΗ: “Βεβαίως συζητείται η παρέμβαση ιερέων στα πολιτικά – Η εκκλησία αγαπά ακόμα και όσους έχουν ιδιορρυθμίες” – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ιερά Σύνοδος τοποθετείται για την επιρροή ιερέων που στηρίζουν συγκεκριμένες κομματικές και πολιτικές κατευθύνσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος για το κόμμα ΝΙΚΗ: “Βεβαίως συζητείται η παρέμβαση ιερέων στα πολιτικά – Η εκκλησία αγαπά ακόμα και όσους έχουν ιδιορρυθμίες” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) για το θέμα της εμπλοκής της θρησκευτικής ζωής στα πολιτικά και ειδικότερα η επιρροή ορισμένων ιερέων που στηρίζουν συγκεκριμένες κομματικές και πολιτικές κατευθύνσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση για το κόμμα ΝΙΚΗ

Μιλώντας στο OPEN τόνισε πως «η εκκλησία αγαπά όλους τους Έλληνες και δεν κάνει διακρίσεις ακόμα και αν αυτοί έχουν ιδιομορφίες».

Το ζήτημα που απασχολεί κατά κόρον την κεφαλή της εκκλησίας είναι ο κόμμα ΝΙΚΗ, το οποίο έφτασε μια ανάσα στις εκλογές της 21ης Μαΐου από το να μπει στη Βουλή και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει τελικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος για το κόμμα ΝΙΚΗ: Βεβαίως συζητείται η παρέμβαση ιερέων στα πολιτικά

Αρχικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΟPEN: «Θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς. Θα ακούσουμε την εισήγηση, τις απόψεις όλων των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Βεβαίως συζητείται (το ζήτημα της παρέμβασης ιερέων στα πολιτικά). Μέχρι το συνέδριο που θα κάνουμε τώρα αυτό το νόημα έχει. Έχει την επικεφαλίδα, επανευαγγελισμός και ανασυγκρότηση της ενορίας και θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε όλα τα πράγματα, θα πούμε τις απόψεις μας, θα καταλήξουμε και θα σας καλέσουμε όλους μαζί να συνεκτελέσουμε».

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει, σχολίασε: «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε πως γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες».

Για το κόμμα Νίκη σχολίασε: «μέσα σε αυτό το πνεύμα, όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που θα επιδοκιμάζει την αρχική τοποθέτηση και την θέση που έχει ο Αρχιεπίσκοπος για το ζήτημα της επιρροής των ιερέων και ιεραρχών από συγκεκριμένα κόμματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ