Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Άρχισαν σαρωτικοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές -“Έπεσαν” πρόστιμα 18.000 ευρώ στη λαϊκή της Ηλιούπολης

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς έκαναν έλεγχο στη Λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρχισαν σαρωτικοί  έλεγχοι  στις λαϊκές αγορές -“Έπεσαν” πρόστιμα 18.000 ευρώ στη λαϊκή της Ηλιούπολης

Σε καθεστώς ολικού lockdown μπήκε η χώρα από το πρωί του Σαββάτου με στόχο τον περιορισμού του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων με «τσουχτερά» πρόστιμα να πέφτουν σε λαϊκή αγορά της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τον έλεγχο επιβλήθηκε «τσουχτερά» πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ για την μη τήρηση των αποστάσεων. Επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες σε 12 πωλητές και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 ημέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα μεγάλες λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό -Πως λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

Μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού, η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι Υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Πηγή : iefimerida

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ