Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ – Τι δείχνουν τα λύματα για τη διασπορά του κορονοϊού στις γιορτές – ΒΙΝΤΕΟ

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ – Τι δείχνουν τα λύματα για τη διασπορά του κορονοϊού στις γιορτές – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο “Ελευθερία” για το εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ΕΣΥ οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης του “πολέμου” κατά της πανδημίας. Πρόκειται τους αφανείς ήρωες οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης και του θαυμασμού όλων μας.

Συγκεκριμένα άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις. Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση, δε, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών».

Αφού σημείωσε ότι η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία» όπως έχει ανακοινωθεί, γνωστοποιώντας ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Τι δείχνουν τα λύματα για τη διασπορά του κορονοϊού στις γιορτές

Όπως ανέφερε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαϊδής μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA τα δείγματα στα λύματα δείχνουν χαμηλό ιικό φορτίο.

«Όλο αυτό το διάστημα της εορταστικής περιόδου, οι κάτοικοι που είναι εντός του δικτύου της ΕΥΔΑΠ έχουν μειωθεί. Αποτελέσματα της κινητικότητας των εορτών θα φανούν από τις 11/01, ενώ από σήμερα τι βράδυ θα γίνουν οι αναλύσεις για την Πρωτοχρονιά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θωμαϊδής.

Ο ίδιος τόνισε πως προτεραιότητα για όλους είναι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και πως τα νέα μέτρα λειτουργούν ως τείχος προστασίας προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ