Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Η χειροθεσία του γνωστού ποινικολόγου έλαβε χώρα στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ προσωπικό αρχείο Σάκη Κεχαγιόγλου

Ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου χειροθετήθηκε την Πέμπτη, Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου. 

Σάκης Κεχαγιόγλου

προσωπικό αρχείο Σάκη Κεχαγιόγλου

Το οφφίκιο του Άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απονέμεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε πολίτες που προσφέρουν στο κοινό καλό. Ο τίτλος του Άρχοντος Δικαιοφύλακος απονέμονταν κατά την Βυζαντινή περίοδο σε νομικούς που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα της Εκκλησίας.

Σάκης Κεχαγιόγλου

προσωπικό αρχείο Σάκη Κεχαγιόγλου

Σάκης Κεχαγιόγλου: Η απονομή του οφφικίου έγινε μετά τη θεία λειτουργία της 15ης Σεπτεμβρίου

Αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία της 15ης Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, Σεπτή Εντολή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, απένειμε το συγκεκριμένο οφφίκιο στον Εντιμολ. κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, Ποινικολόγο.

Στην προσφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε μεταξύ άλλων “ Ἐπειδή πολυειδῶς και πολυτρόπως χρησίμους και εὐεργετικούς τῇ Ἐκκλησίᾳ ἑαυτούς καταδεικνύντας ζήλῳ, τε ἐνθέῳ περί τά κοινά ἀμφιπονουμένους, τιμᾶν οἶδε, χαίρουσα, ἡ Μήτηρ Ἐκκλησίᾳ, ὀφφικίων τε ἀπονομαῖς τήν προς αὐτούς εὐκαίρως ἐνδεικνῦσα εὕνοιαν. … φιλευσεβῶς και φιλογενῶς πολυτίμους προσφέρων ὑπηρεσίας τῇ κoινῶνιᾳ και τῇ ἐπιστήμῃ τῆς Θέμιδος…”

Σάκης Κεχαγιόγλου

προσωπικό αρχείο Σάκη Κεχαγιόγλου

Σάκης Κεχαγιόγλου: Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ο ποινικολόγος 

Ο νέος Άρχων στην αντιφώνησή του εξέφρασε την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ευαρέσκεια προς το πρόσωπό του και την μέγιστη τιμή να συμπεριληφθεί στην χορεία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Θυάτειρα”  κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος.

Σάκης Κεχαγιόγλου

προσωπικό αρχείο Σάκη Κεχαγιόγλου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ