Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Άρειος Πάγος: Απορρίφθηκε η προσφυγή για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

Αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την «απελευθέρωση» των δύο ελληνικών πλοίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: Απορρίφθηκε η προσφυγή για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο eurokinissi

Ιρανικό δεξαμενόπλοιο: Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων που κρατούνται από τις Ιρανικές Αρχές, μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου που απέρριψε όπως αναμενόταν την προσφυγή ναυτιλιακής εταιρείας κατά του Ιρανικού δεξαμενοπλοίου «Lana», που βρίσκεται το αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Έτσι μετά την απόφαση αυτή προς το τέλος της εβδομάδας όπως εκτιμούν στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένεται να αρχίζει η μεταφόρτωση του ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο «Ice Energy» στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Lana».

Σύγκρουση τάνκερ

unsplash

Η απόφαση από τον Άρειο Πάγο απορρίπτεται η προσφυγή της ναυτιλιακής εταιρείας που έχει ναυλώσει δεξαμενόπλοιο (Ice Energy) για λογαριασμό των αμερικανικών αρχών για να μεταφέρει στις ΗΠΑ το πετρέλαιο του «Lana». Όπως εκτιμούν στο υπουργείο Ναυτιλίας σύντομα θα αρχίσουν τα δοκιμαστικά προκειμένου να μεταφορτωθούν οι 60.000 τόνοι πετρελαίου.

Παράλληλα, αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες για την «απελευθέρωση» των δύο ελληνικών πλοίων «Delta Poseidon» και «Prudent Warrior» που κρατούνται ως αντίποινα από τις ιρανικές αρχές στον Περσικό Κόλπο.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ