Αργολίδα: 18 & 15 χρόνια στους υπαιτίους για τον θάνατο της Ν. Κυριάκου – ΒΙΝΤΕΟ
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης εστιάζεται στην αυστηρότητα που επέδειξε το δικαστήριο στον συνοδηγό
ARGOLIKES EIDHSEIS Tους δύο κατηγορουμένους για τον τραγικό θάνατο της Νάντιας Κυριάκου καταδίκασε με απόφασή του το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου, που δίκασε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου.
Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν βαρύτατες: κάθειρξη 18 και 15 χρόνων αντίστοιχα, χωρίς καμία δυνατότητα αναστολής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο συνοδηγός του, που κρίθηκε ένοχος ως συνεργός, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, σύμφωνα με τους δικηγόρους των δύο νεαρών, εστιάζεται στην αυστηρότητα που επέδειξε το δικαστήριο στον συνοδηγό, ο οποίος, παρόλο που δεν μπορούσε να αποτρέψει την πορεία του αυτοκινήτου, το οποίο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καταδικάστηκε με βαρύτατη ποινή χωρίς αναστολή. Ο συνοδηγός καταδικάστηκε ως άμεσος συνεργός στο αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης με συνέπεια το θάνατο.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ελληνική δικαιοσύνη επιβάλλει ποινή κάθειρξης 15 ετών σε συνοδηγό τροχαίου δυστυχήματος. Στον νεαρό μάλιστα, παρόλο που είχε λευκό ποινικό μητρώο, δεν χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ούτε αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

ARGOLIKES EIDISEIS
Όπως μεταφέρει το www.argolikeseidiseis.gr, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αμείλικτη, καθώς απέρριψε κατηγορηματικά τα ελαφρυντικά, όπως αυτό του καθαρού ποινικού μητρώου, που προσπάθησαν να προβάλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ποινή του συνοδηγού ήταν ακόμη και αυστηρότερη από την πρόταση της Εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των πράξεών τους.
Η τραγωδία εκτυλίχτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2024, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι καταδικασθέντες ετρεχε με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 170 χιλιομέτρων στην παραλιακή οδό Νέας Κίου-Ναυπλίου, και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της 39χρονης Νάντιας, στερώντας τη ζωή από τη μητέρα δύο παιδιών.
Δείτε παρακάτω τι δήλωσαν ο πατέρας της άτυχης Νάντιας και ο συνήγορος της οικογένειας:
Πηγή: www.argolikeseidiseis.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία Jean Hanlon: Στο εδώλιο 16 χρόνια μετά ο πρώην φίλος της 54χρονης Βρετανίδας με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου Δικηγορικό γραφείο Αλ. Κούγια: Τερματισμός της 13ετούς δικαστικής διαμάχης Κούστα – Γιαννικοπούλου Φρικτό έγκλημα στον Ίασμο Ροδόπης: Γιος επιτέθηκε στον ηλικιωμένο πατέρα του – Εντοπίστηκε νεκρόςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

