Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Άργος: Στον Εισαγγελέα ο 34χρονος που χτύπησε με σίδερο και περιέλουσε με χλωρίνη την σύζυγό του – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δράστης είχε ιστορικό καταχρηστικής συμπεριφοράς απέναντι στην 32χρονη σύζυγό του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άργος: Στον Εισαγγελέα ο 34χρονος που χτύπησε με σίδερο και περιέλουσε με χλωρίνη την σύζυγό του – ΒΙΝΤΕΟ FREEPIK

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 34χρονος από το Άργος, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα ότι χτύπησε με σίδερο και περιέλουσε με χλωρίνη την σύζυγό του, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Περιέλουσε με χλωρίνη την σύζυγό του: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε ιστορικό καταχρηστικής συμπεριφοράς απέναντι στην 32χρονη σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε υποστεί στο παρελθόν πολλές φορές βάναυσο ξυλοδαρμό από τον συλληφθέντα.

Την Παρασκευή, λοιπόν, στο σπίτι τους, άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι χρήστης ναρκωτικών, της επιτέθηκε και την χτύπησε σοβαρά με σίδερο και στη συνέχεια την περιέλουσε με χλωρίνη. Στη συνέχεια, μαζί με έναν σύντροφό του, μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο Τρίπολης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, στο νοσοκομείο δόθηκε στην 32χρονη ένα ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις υπηρεσίες υποστήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, η οποία στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση κατά του δράστη. Αυτό οδήγησε στη σύλληψή του.

Συμβουλές της ΕΛΑΣ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
 • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική, συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ