Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Αρνείται ο πρύτανης και ο κοσμήτορας του Πολυτεχνείου να δώσουν τα ονόματα αυτών που έχτισαν το αυθαίρετο στο ΕΜΠ

Η κατασκευή κατεδαφίστηκε την Παρασκευή με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρχές του Πολυτεχνείου δεν δίνουν στοιχεία για τα άτομα που πρωτοστάτησαν για να δημιουργήσουν τον αυθαίρετο χώρο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρνείται ο πρύτανης και ο κοσμήτορας του Πολυτεχνείου να δώσουν τα ονόματα αυτών που έχτισαν το αυθαίρετο στο ΕΜΠ

Η επιχείρηση ομάδας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου να χτίσουν το δικό τους «στέκι» μέσα σε αίθουσα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ απετράπη μετά από παρέμβαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου. Με τη συνδρομή αστυνομικών και συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα, το αυθαίρετο που έχτισαν κατεδαφίστηκε όπως έγραψε το dikastiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεοδωρικάκος για το… στέκι στο Πολυτεχνείο: Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων αυθαίρετο ΕΜΠ Πολυτεχνείο πρύτανης κοσμήτορας

Ωστόσο, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες παρά το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και η αστυνομία ζητούν τα στοιχεία αυτών που κατασκεύασαν το αυθαίρετο μέσα στο ΕΜΠ, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου και ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών αρνούνται να δώσουν ονόματα στις αρχές. αυθαίρετο ΕΜΠ Πολυτεχνείο πρύτανης κοσμήτορας

Όπως αναφερόταν, τις τελευταίες ημέρες μικρή ομάδα φοιτητών που αυτοτοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, παρεμπόδιζαν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των φοιτητών για τον κορονοϊό. Μάλιστα, έφτασαν να διώξουν από τη σχολή τούς υγειονομικούς ελεγκτές, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό τη συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της διοίκησης της Σχολής.

Παράλληλα, όμως, αποφάσισαν να διαμορφώσουν και το δικό τους χώρο μέσα σε αίθουσα της Σχολής και «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκoυλής μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου ήρθαν σε επαφή με τα άτομα αυτά όταν προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους. Αλλά βάσει των πληροφοριών και παρά το γεγονός πως από τον ίδιο τον Κοσμήτορα έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα για το αυθαίρετο, τώρα φέρεται να μην συνδράμει με την παροχή στοιχείων για την ταυτότητα των συγκεκριμένων ατόμων. αυθαίρετο ΕΜΠ Πολυτεχνείο πρύτανης κοσμήτορας

Κουρκουλής: “Για το ”αυθαίρετο” των φοιτητών η Πολεοδομία θα έβαζε και πρόστιμο”

«Πήγαν να χτίσουν τοίχο με τούβλα, σε ένα χώρο με υαλοπετάσματα, έτσι με τον “τσαμπουκά”», είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ο Κοσμήτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σταύρος Κουρκουλής, αναφορικά με την παρέμβαση της Αστυνομίας και την κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος που προσπάθησαν να χτίζουν οι φοιτητές.

Όπως ανέφερε ο Κοσμήτορας του ΕΜΠ, «Με πειθώ, παραίνεση, έκκληση, προειδοποίηση και με κάθε τρόπο, προσπαθήσαμε να τους πείσουμε. Δεν έγινε κάποια διαλογική συζήτηση, ήταν αποφασισμένοι να κάνουν αυτό που έκαναν», προσθέτοντας πάντως, σε απάντηση και φημολογιών για χρήση βίας σε βάρος καθηγητών ότι «δεν υπήρξε βία, παρά μόνο λεκτική».

«Είχαν καταλάβει προ πολλών ετών κάποιον χώρο αυθαίρετα και τον χρησιμοποιούσαν. Όταν αυτός κατεστράφη, ζήτησαν από την Σχολή να τον διορθώσει. Η Σχολή δεν μπορεί να τον διορθώσει, αν δεν ξέρει τι είναι και ποιος τον χρησιμοποιεί», συμπλήρωσε ο κ. Κουρκουλής.

Σε ότι αφορά το πώς μπήκαν τα δομικά υλικά στον χώρο, ο Κοσμήτορας του ΕΜΠ απάντησε ότι «η Πολυτεχνειούπολη δεν είναι ένα κτήριο. Είναι μια τεράστια έκταση, χιλιάδων στρεμμάτων και το προσωπικό μας δεν είναι επαρκές για την φύλαξη».

Μάλιστα, ο Καθηγητής του ΕΜΠ αποκάλυψε στην εκπομπή και το «εξωφρενικό», ότι «η Πολεοδομία ήταν έτοιμη να καταλογίσει και πρόστιμο στην Σχολή για το αυθαίρετο κτίσμα καθώς αυτό προβλέπεται, κάτι που τελικώς δεν έγινε, μετά και την εισαγγελική εντολή να κατεδαφιστεί ότι είχε χτιστεί».

Σε ότι αφορά την ανάγκη παρέμβασης της Αστυνομίας για την διευθέτηση του προβλήματος, ο κ. Κουρκουλής είπε ότι «κανείς ακαδημαϊκός δάσκαλος δεν έχει διάθεση να καταφεύγει στην Αστυνομία. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τα παιδιά. Οι δημόσιοι λειτουργοί έπραξαν απλώς τα αυτονόητα, που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο και τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ