Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας – Τι απαντά η ευρωβουλευτής

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας δε συνδέεται με το Qatargate.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας – Τι απαντά η ευρωβουλευτής EUROKINISSI

Την άρση της ασυλίας για την Εύα Καϊλή αλλά και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ζήτησε την Πέμπτη ο Γενικός Εισαγγελέας, με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της ΕΕ, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), τίθενται υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σημειώνεται ότι η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, το αίτημα για την άρση της ασυλίας δε συνδέεται με το Qatargate.

Μαρία Σπυράκη: Δεν έχω ούτε ένα ευρώ διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αναφορικά με το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δήλωσε στο ΑΠΕ πως «ευχαρίστως αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας».

«Προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση», σημείωσε η ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ