Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ασέλγεια σε ανήλικο στη Νίσυρο: Τι απαντά η ΕΛΑΣ για την κράτηση του πατέρα που κατήγγειλε το συμβάν

«Εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ασέλγεια σε ανήλικο στη Νίσυρο: Τι απαντά η ΕΛΑΣ για την κράτηση του πατέρα που κατήγγειλε το συμβάν vimatisko.gr

Η ΕΛΑΣ έδωσε τη δική της εκδοχή στους ισχυρισμούς ότι πατέρας ανήλικου που κατήγγειλε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίσησης του ανήλικου παιδιού του στη Νίσυρο, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο πατέρας κλήθηκε από την Αστυνομία να υποδείξει τον δράστη αφού πρώτα μετά από επικοινωνία του «Χαμόγελου» και της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα διαμονής και ότι εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Η Ελληνική Αστυνομία τονίζει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Σεξουαλική κακοποίηση στη Νίσυρο: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του νησιού κινητοποιήθηκαν άμεσα όπως αναφέρει το Βήμα της Κω και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι και έξω από το ΑΤ Νισύρου ενώ υπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούσαν άμεση απελευθέρωση του γονέα καταγγέλλοντας ότι η κράτησή του είναι καταχρηστική και εκδικητική.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων:

επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων Νισύρου

vimatisko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ