Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Ασκούμενοι δικηγόροι: Τέλος στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια – Πώς γίνεται η εγγραφή τους

Προς λύση οδηγείται το θέμα μετά τις αναφορές ασκούμενων και τις διευκρινίσεις από τον e-ΕΦΚΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ασκούμενοι δικηγόροι: Τέλος στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια – Πώς γίνεται η εγγραφή τους unsplash

Αιχμές αφήνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σχετικά με την εγγραφή ασκούμενων Δικηγόρων στον e-ΕΦΚΑ που τελικά εξέδωσε έγγραφο όπου αποτυπώνονται με σαφήνεια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΔΣΑ

eurokinissi

«Ελλείψει επίσημης ενημέρωσης από τον e-ΕΦΚΑ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και κατόπιν αναφορών πολλών νέων συναδέλφων που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διαδικασία εγγραφής τους ως Ασκούμενων Δικηγόρων στον Κλάδο Υγείας (π. Τομέων Υγείας Δικηγόρων του π. ΕΤΑΑ), μετά από επικοινωνία του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Αλέξανδρου Μαντζούτσου, με την αρμόδια Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ, εξεδόθη το κάτωθι ,συνημμένο, έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν με σαφήνεια τα εξής:

Α) Αρμόδιες για την εγγραφή και την εν γένει εξυπηρέτηση των Ασκούμενων Δικηγόρων (ως ασφαλισμένων του π. ΕΤΑΑ) είναι οι Τοπικές Διευθύνσεις e-ΕΦΚΑ του τόπου κατοικίας τους.

Β) Για την εγγραφή των Ασκούμενων Δικηγόρων στον e-ΕΦΚΑ απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1) Βεβαίωση εγγραφής στο ΔΣΑ (εκτυπωμένη από https://olomeleia.gr/ >> Πληρωμή Εγγραφής).

2) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

3) Υπεύθυνη Δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μέσω https://www.gov.gr/), για ένταξη στην ειδική κατηγορία των 33 ευρώ μηνιαίως.

4) ΑΜΚΑ (εκτυπωμένο από ΑΜΚΑ, http://www.amka.gr/).

5) ΑΦΜ (εκτυπωμένο από TAXISnet, https://www1.gsis.gr/).

Όπως τονίζεται «κάθε άλλη διαδικασία που ατύπως εφαρμοζόταν στην πράξη λόγω της μεταβατικής κατάστασης των υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ, όπως η εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) του Τομέα Ασφάλισης Νομικών, καταργείται».

Ο ΔΣΑ συστήνει στους Ασκούμενους Δικηγόρους, για την περίπτωση ελλιπούς ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών των Τοπικών Διευθύνσεων, να έχουν μαζί τους το έγγραφο του e-ΕΦΚΑ, ώστε να μην αντιμετωπίσουν στο εξής άσκοπη ταλαιπωρία / άρνηση εξυπηρέτησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ