Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – Χιλιάδες έλεγχοι, συλλήψεις και προσαγωγές

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 15.922 οχήματα και 20.036 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 322 συλλήψεις και 913 προσαγωγές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – Χιλιάδες έλεγχοι, συλλήψεις και προσαγωγές EUROKINISSI

Στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια πραγματοποίησαν το τριήμερο 5 έως 7 Μαΐου οι αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια ανά την επικράτεια, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 15.922 οχήματα και 20.036 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 322 συλλήψεις και 913 προσαγωγές.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 58 κατασχέσεις και 263 ακινητοποιήσεις οχημάτων, ενώ κατέγραψαν 5.277 παραβάσεις του ΚΟΚ και 22 παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Πυροβόλησαν αστυνομικό με αεροβόλο

eurokinissi

Αντιμετώπιση εγκληματικότητας: Επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική

Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν οι επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛΑΣ σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στις Αχαρνές, το Ζεφύρι, την Αγία Βαρβάρα και τον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, τις επιχειρήσεις διεξήγαγε η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 1.143 έλεγχοι ατόμων και 518 οχημάτων, 230 προσαγωγές, 14 συλλήψεις και συγκεκριμένα 5 για κλοπή ρεύματος, 4 για κλοπή, 3 για ναρκωτικά και για παράβαση Κ.Ο.Κ. και ενδοοικογενειακής βίας, 139 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκε όχημα και κατασχέθηκαν 19,48 γραμμάρια ηρωίνης και 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ