Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026

Αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Δομοκού μετά τη δολοφονία ισοβίτη – Γιατί σχηματίστηκε δικογραφία

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε δύο πτέρυγες των φυλακών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού - Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και λάμες - Ελέγχθηκε το κελί του Αλκέτ Ριζάι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Δομοκού μετά τη δολοφονία ισοβίτη – Γιατί σχηματίστηκε δικογραφία EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών στις Φυλακές Δομοκού, στον απόηχο της δολοφονίας του ισοβίτη κρατούμενου, με τις εξελίξεις να εντείνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό μέσα στο γραφείο του αρχιφύλακα.

Επιχείρηση στις φυλακές Δομοκού: Εκτεταμένοι έλεγχοι

Στο πλαίσιο των ερευνών πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε δύο πτέρυγες των φυλακών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Οι έρευνες διήρκεσαν περίπου δυόμισι ώρες, με σωφρονιστικούς υπαλλήλους να εντοπίζουν στη Β1 πτέρυγα έξι αυτοσχέδια μαχαίρια, τέσσερις λάμες μήκους έως 50 εκατοστών, μία μεταλλική βέργα μήκους 95 εκατοστών, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί και δύο Έλληνες κρατούμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού.

Παράλληλα, σχεδόν ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνες στη Δ1 πτέρυγα. Μεταξύ άλλων, ελέγχθηκε και το κελί του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάτι επιλήψιμο. Σε κελιά δύο ακόμη βαρυποινιτών κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο.

Έφοδος πραγματοποιήθηκε και στις Φυλακές Διαβατών, χωρίς να εντοπιστούν παράνομα αντικείμενα.

Στο μικροσκόπιο το «τυφλό σημείο»

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας αναδεικνύουν σημαντικά κενά και αντιφάσεις στις καταθέσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον χώρο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «τυφλό σημείο», καθώς δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας. Το γεγονός ότι το θύμα φέρεται να οδηγήθηκε σε συγκεκριμένο γραφείο εκτός οπτικής καταγραφής προκαλεί έντονα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η συνάντηση.

Η υπόθεση έχει ήδη περάσει στη Δικαιοσύνη, με προσωρινά κρατούμενους τόσο τον αρχιφύλακα των φυλακών, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, όσο και τον 38χρονο Βούλγαρο βαρυποινίτη που έχει ομολογήσει τη δολοφονία.

Τα τραύματα και οι αμφιβολίες για συμπλοκή

Από το βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι το θύμα εξήλθε από το κελί του χωρίς να φέρει όπλο ή να παρουσιάζει ύποπτη συμπεριφορά.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ο δράστης επιχείρησε να προστατεύσει τον αρχιφύλακα, ακινητοποιώντας τον κρατούμενο, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι ο ισοβίτης δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι, χωρίς να εντοπιστούν σημάδια πάλης. Το στοιχείο αυτό ενισχύει την εκτίμηση ότι οι πυροβολισμοί έγιναν αιφνιδιαστικά.

Χωρίς αποτυπώματα το όπλο – Εξετάζεται τρίτο ή τέταρτο πρόσωπο

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στο αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης, καθώς στο όπλο δεν εντοπίστηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 38χρονου. Σε συνδυασμό με μαρτυρίες που κάνουν λόγο για παρουσία και άλλου ατόμου στον χώρο, οι Αρχές εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής τρίτου ή ακόμη και τέταρτου προσώπου.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ληφθεί γενετικό υλικό από γνωστό αλλοδαπό βαρυποινίτη, του οποίου το όνομα αναφέρεται σε καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σχετίζεται με την υπόθεση.

Παράλληλα, η έρευνα στρέφεται και προς την κατεύθυνση διερεύνησης ενδεχόμενου «συμβολαίου θανάτου», με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία να ήταν προσχεδιασμένη και να εκτελέστηκε εντός των φυλακών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ