Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικοί Δυτ. Αττικής: Εγκληματικές πρακτικές από την Σχολή Αξιωματικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστυνομικοί Δυτ. Αττικής: Εγκληματικές πρακτικές από την Σχολή Αξιωματικών

 

“Οι ιθύνοντες στην Σχολή Αξιωματικών όχι μόνο αδιαφορούν για την υγιεινή και την προστασία των συναδέλφων και της κοινωνίας, αλλά γράφουν και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όπως εκατομμύρια πολίτες, αναφέρει στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στην οποία, μεταξύ άλλων, απευθύνει έξι ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον υφιστάμενό του Νίκο Χαρδαλιά, με αφορμή μία επιβεβαιωμένη καταγγελία στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή τη διακομιδή πρωτοετή δόκιμου Υπαστυνόμου, με υψηλό πυρετό, πριν από τρεις ημέρες, με υπηρεσιακό όχημα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, φοβούμενοι για πιθανόν κρούσμα covid-19, η Ένωση χαρακτηρίζει τον τρόπο που η Σχολή Αξιωματικών διαχειρίστηκε το περιστατικό από ανεύθυνο ως εγκληματικό και θέτει 6 ερωτήματα.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής:

Εγκληματικές πρακτικές από την Σχολή Αξιωματικών

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην Ένωση μας και αφού επιβεβαιώσαμε ότι είναι αληθινή αποδεικνύεται δυστυχώς για εμάς τους αστυνομικούς η αμέλεια και η καταστρατήγηση των νόμων και των διαταγών γίνεται η αιτία για να βρεθούμε στην επικαιρότητα με αρνητικό πρόσημο.

Καίτοι χιλιάδες συνάδελφοι την εποχή της πανδημίας κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες καθημερινά λειτούργησαν σύμφωνα με τις εντολές και τις διαταγές της πολιτείας ζητώντας από τους πολίτες πιστή εφαρμογή στα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά καθορίστηκαν από την Πολιτική Προστασία ταυτόχρονα δε επιβάλλοντας όπου υπήρχε παραβίαση τις προβλεπόμενες ποινές και ήταν και αυτός ένας παράγοντας που καταφέραμε ως κοινωνία η πανδημία να περάσει από την χώρα μας με τις λιγότερες συνέπειες.

Παρά ταύτα όμως στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνα πάντα με εξακριβωμένη πληροφορία πριν 3 μέρες έλαβε χώρα περιστατικό το οποίο δείχνει ότι οι ιθύνοντες στην Σχολή Αξιωματικών όχι μόνο αδιαφορούν για την υγιεινή και την προστασία των συναδέλφων και της κοινωνίας αλλά γράφουν και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όπως εκατομμύρια πολίτες.

Συγκεκριμένα έγινε διακομιδή πρωτοετή δόκιμου Υπαστυνόμου με υψηλό πυρετό με υπηρεσιακό όχημα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο φοβούμενοι για πιθανόν κρούσμα covid-19 παραβλέποντας με αυτόν τον τρόπο κάθε τι από τα προβλεπόμενα τα οποία έχει ορίσει η Πολιτική Προστασία.

Από την παραπάνω ενέργεια την οποία μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίσει από ανεύθυνη ως εγκληματική προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα που καλό θα είναι να απαντηθούν χωρίς τις συνήθεις δικαιολογίες και πρακτικές αφού όχι μόνο δεν δικαιολογούν αλλά αντίθετα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Ερώτημα πρώτο: Γνωρίζουν οι ιθύνοντες στην Σχολή Αξιωματικών πως γίνεται η διακομιδή στα νοσοκομεία , ειδικά στην περίοδο του covid-19, και τι προβλέπεται για κάποιον που παρουσιάζει συμπτώματα υψηλού πυρετού και όχι μόνο;

Ερώτημα δεύτερο: Στην Σχολή Αξιωματικών υπάρχει ασθενοφόρο και αν ναι γιατί η διακομιδή δεν έγινε με το ασθενοφόρο? Με ποιον τρόπο γίνεται η διακομιδή από την Σχολή Αξιωματικών σε νοσοκομεία? Με Ι.Χ? Με υπηρεσιακό όχημα;

Ερώτημα τρίτο: Ποιος ήταν βέβαιος και βεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ηταν φορέας του covid-19(προφανώς για αυτό διακομίσθει στο νοσοκομείο); Μήπως είχε υποβληθεί σε τεστ που απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο;

Ερώτημα τέταρτο: Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκε το Αρχηγείο για το θέμα σε όλη την έκταση του? Ή κρίθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητο και από ποιον;

Ερώτημα πέμπτο: Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ;

Ερώτημα έκτο: προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό για τους τρόπους αντιμετώπισης πιθανόν κρούσματος covid-19 για την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και μας έχει διαφύγει οπότε και λειτούργησαν οι έχοντες την ευθύνη πλήρως συμμορφωμένοι με τις υποδείξεις τους;

Αναμένουμε να ακούσουμε τα πάντα όπως επίσης έρευνα σε βάθος για έναν και μοναδικό λόγο.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ζωή κανενός αλλά και γιατί όπως καθημερινά μας ενημερώνουν οι επιδημιολόγοι η πανδημία είναι ακόμα εδώ, και για αυτό οφείλουμε την καθολική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ