Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Αστυνομικοί-ήρωες: Έσωσαν ηλικιωμένη από την φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας – ΦΩΤΟ

Εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι ανάμεσα στις φλόγες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αστυνομικοί-ήρωες: Έσωσαν ηλικιωμένη από την φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας – ΦΩΤΟ Facebook

Με κίνδυνο ζωής τους Αστυνομικοί-ήρωες διέσωσαν ηλικιωμένη ενώ η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν, κύκλωσε την περιοχή που βρίσκονταν στις Πόρτες Αχαΐας.

Αστυνομικοί-ήρωες

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 3 Ιουλίου όταν οι Αρχιφύλακες Σταυρόπουλος Ευστάθιος και Τογαντζής Θεόδωρος που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας συμμετείχαν στην προσπάθεια εκκένωσης των κατοικιών στην περιοχή του χωρίου Πόρτες Αχαΐας, αφού μαινόταν μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή και κινδύνευαν κατοικίες και Πολίτες.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης χρειάστηκε να σώσουν ηλικιωμένη από σπίτι που βρισκόταν στο μάτι της φωτιάς

Στην προσπάθεια να σώσουν την γυναίκα εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι και τελικά χρειάστηκε κατάσβεση με ρίψη από ελικόπτερο στο σημείο, ώστε να μπορέσουν οι Αστυνομικοί να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν σε ασφαλή περιοχή, η οποία έγινε μετά από παρέμβαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχου Τσάτσαρη Θεόδωρου σε συνεννόηση με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αστυνομικοί-ήρωες: Η ανάρτηση της ΕΛΑΣ στο facebook

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:40
📍Στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά από την οποία απειλούνται και κατοικίες.
🚓Το περιπολικό του τομέα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος και για τους ίδιους, αναλαμβάνει τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης γυναίκας από αγροικία. Οι αστυνομικοί φτάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και παραλαμβάνουν την ηλικιωμένη, αλλά δυστυχώς τους προλαβαίνει η πυρκαγιά.
🔥Ο δρόμος διαφυγής έχει αποκοπεί και κυκλωμένοι από τις φλόγες αναγκάζονται να επιστρέψουν στην αγροικία και να ενημερώσουν.
🔹Τελικά, η ενημέρωση και ο άμεσος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων έφερε αποτέλεσμα!
🔹Πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από εναέρια μέσα του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας πέριξ της αγροικίας, με αποτέλεσμα την διασφάλιση οδού για τον απεγκλωβισμό της ηλικιωμένης.
αστυνομικοί-ήρωες

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αυτοθυσία Αστυνομικοί του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας διέσωσαν ηλικιωμένη από βέβαιο θάνατο σε πυρκαγιά

Oι Αρχιφύλακες Σταυρόπουλος Ευστάθιος και Τογαντζής Θεόδωρος που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας συμμετείχαν στην προσπάθεια εκκένωσης των κατοικιών στην περιοχή του χωρίου Πόρτες Αχαΐας, αφού μαινόταν μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή και κινδύνευαν κατοικίες και Πολίτες.

Με κίνδυνο ζωής τους οι Αστυνομικοί διέσωσαν ηλικιωμένη από βέβαιο θάνατο, ενώ η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν, κύκλωσε την περιοχή που βρίσκονταν. Χρειάστηκε κατάσβεση με ρίψη από ελικόπτερο της φωτιάς στο σημείο, ώστε να μπορέσουν οι Αστυνομικοί να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν σε ασφαλή περιοχή, η οποία έγινε μετά από παρέμβαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχου Τσάτσαρη Θεόδωρου σε συνεννόηση με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

Για άλλη μια φορά Αστυνομικοί της περιοχής μας απέδειξαν ότι υπηρετούν τον Πολίτη με υψηλό σθένος και αυτοθυσία, προτάσσοντας ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους για την προστασία του.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ