Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Αθηνά Λινού : 7.000.000 Έλληνες πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς (BINTEO)

Η κυρία Λινού δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 90% είναι ικανοποιητικότατη και έφερε ως παράδειγμα τα εμβόλια της γρίπης, τα οποία, όπως διευκρίνισε, έχουν αποτελεσματικότητα 60% με 70%.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθηνά Λινού :  7.000.000 Έλληνες πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς (BINTEO)

Την αισιοδοξία της για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με αφορμή το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BionTech, που ανακοινώθηκε ότι είναι κατά 90% αποτελεσματικό, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Μάλιστα, η ίδια εκτίμησε ότι περίπου 7.000.000 Έλληνες θα πρέπει να εμβολιαστούν, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο από τις εταιρείες Pfizer και BionTech η κυρία Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι δεν περίμενε πως το εμβόλιο των Pfizer και BionTech θα ήταν τόσο αποτελεσματικό. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά 90% είναι ικανοποιητικότατη.

Μάλιστα, η κυρία Λινού έφερε ως παράδειγμα τα εμβόλια της γρίπης, τα οποία, όπως διευκρίνισε, έχουν αποτελεσματικότητα 60% με 70%. Σχετικά, πάντως, με το ερώτημα ποιοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο πρώτοι, η κυρία Λινού τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια να κάνουν το εμβόλιο ευάλωτες ομάδες και ηλικιωμένοι.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ ανέφερε ακόμη πως εκτιμά ότι μέχρι την άνοιξη του 2021 το εμβόλιο θα έχει διατεθεί μόνο σε ορισμένους, υπονοώντας σαφώς ότι μέχρι τότε δεν θα έχει εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός.

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις των εταιρειών Pfizer και Biontech για το εμβόλιο για κορονοϊό, οι επιστήμονες σκιαγραφούν το χρονοδιάγραμμα που θα είναι διαθέσιμο στις χώρες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ