Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Αθώα τα μέλη του πληρώματος φ/πλοίου για τα αμπάρια γεμάτα κούτες με λαθραία τσιγάρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώα τα μέλη του πληρώματος φ/πλοίου για τα αμπάρια γεμάτα κούτες με λαθραία τσιγάρα

Στην αθώωση των μελών του πληρώματος του πλοίου “DASLIS” στα αμπάρια του οποίου οι αρχές αλίευσαν… σχεδόν 2.500 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, ολοκληρώθηκε χθες και σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπόθεση. Αντίθετα το δικαστήριο έκρινε ένοχο για το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας μόνο των πλοίαρχο του “DASLIS” στον οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 29 Μαρτίου του 2018, το φορτηγό πλοίο κατελήφθη στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Σύρου και εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων να κατέχει 2.445 χαρτοκιβώτια με 24.500.000 τσιγάρα.

Σε πρώτο βαθμό τα μέλη του πληρώματος (τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους αγνοούσαν το λαθραίο εμπόρευμα) καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την εισαγωγή λαθρεμπορεύματος από κοινού με διαφυγόντες Δασμούς, μορφές της κατοχής λαθρεμπορεύματος, σε ποινές κάθειρξης άνω των 9 Ετών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (5μελές εφετείο Πειραιά), προχώρησε στην αθώωση των πέντε μελών του πληρώματος από το αδίκημα της σύστασης συμμορίας αλλά και για τα δύο αδικήματα της λαθρεμπορίας, για τα οποία έκρινε ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή και κύρηξε μόνο ένοχους 3 εξ αυτών μόνο για το αδίκημα της χρήσης πλαστού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πληρώματος του πλοίου, Ιωάννης Γλύκας και Ευαγγελία Καπλανίδου δήλωσαν:

«Ήταν μία απόφαση σταθμός, η οποία μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους. Έγκλειστοι των φυλακών αδίκως από τον Μάρτιο του 2018, νιώθουν και οι εντολείς μας πλήρως δικαιωμένοι που η δικαιοσύνη έκρινε ορθά και τους απήλλαξε των κατηγοριών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ