Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αθωώθηκε αλλά δικάζεται ξανά πρώην αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης – Για “βιασμό της λογικής” έκανε λόγο η εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε για την υπόθεση ότι «βοά το σύμπαν». Τι απαντά στον αντίποδα ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθωώθηκε αλλά δικάζεται ξανά πρώην αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης – Για “βιασμό της λογικής” έκανε λόγο η εισαγγελέας freepik

Ρόδος: Αθωώθηκε αλλά δικάζεται ξανά πρώην αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης με την εισαγγελέα της έδρας να κάνει λόγο για “βιασμό της λογικής”.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 3 Μαΐου 2022 ο πρώην πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού, Νικόλαος Μανωλάγκας κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση καθώς επαναπροσδιορίστηκε η δίκη του μετά την άσκηση εφέσεως υπέρ του νόμου από την Εισαγγελέα της έδρας και ενώ είχε κριθεί αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, τον Δεκέμβριο του 2019.

Ρόδος

FREEPIK

Εφέρετο συγκεκριμένα ότι στα Κοσκινού Ρόδου, τόσο κατά το θέρος του έτους 2015 όσο και κατά το θέρος του έτους 2016, με περισσότερες πράξεις του (και δη παραλείψεις) που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, έχοντας την ιδιότητα του υπαλλήλου, με πρόθεση να παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του προκειμένου να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος.

Συγκεκριμένα, ενώ ήταν πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού και αρμόδιος κατά νόμο κατόπιν αναθέσεως δυνάμει απόφασης του δημάρχου Ρόδου για την επανασφράγιση καντινών (ΚΥΕ) που λειτουργούσαν άνευ αδείας στην περιοχή της Καλλιθέας, δηλαδή στην περιοχή αρμοδιότητάς του, με πρόθεση παρέλειψε να προβεί στην επανασφράγιση 4 καντινών, οι οποίες λειτουργούσαν άνευ αδείας της αρχής.

Ο ίδιος εξέθεσε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του το έτος 2014 του ζητήθηκε αρμοδίως και εγγράφως να προχωρήσει σε σφράγιση των καντινών πράγμα που έπραξε κι ότι δεν προχώρησε σε επανασφράγιση αυτών όταν του κοινοποιήθηκαν έγγραφα προς τούτο διότι δεν προβλέπεται τέτοια διοικητική πράξη παρά μόνο να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος των παραβατών για παραβίαση σφραγίδων.

Ρόδος: Για “βιασμό της λογικής” έκανε λόγο η εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της έκανε λόγο για «βιασμό της λογικής», τονίζοντας ότι δε νοείται όταν ένα κατάστημα σφραγίζεται και παραβιάζει την σφράγιση να μην επανασφραγίζεται, τονίζοντας παραπέρα ότι οι αρμόδιοι έκαναν την ευθύνη «μπαλάκι ο ένας στον άλλον» και παραπέρα ότι ο κατηγορούμενος ενώ έλαβε έγγραφα για να ενεργήσει δεν έδωσε καν απάντηση υπηρεσιακά.

Η Εισαγγελέας τόνισε ότι «βοά το σύμπαν» για το τι συμβαίνει με τις καντίνες, προσθέτοντας ότι κάποιοι εκεί είναι υπεύθυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι από την παράνομη αυτή δραστηριότητα πολλοί κερδίζουν πολλά χρήματα και με παράνομο τρόπο.

Ρόδος

freepik

Στον αντίποδα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου επεσήμανε ότι η κατάσταση με τις καντίνες στην Καλλιθέα υφίσταται τουλάχιστον εδώ και 35 χρόνια και ότι ο εντολέας του ήταν ο μόνος που κίνησε την διαδικασία σφράγισης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο διοικητικό το οποίο επιβάλλεται άπαξ και με συγκεκριμένο τρόπο αναγκαστικής εκτέλεσης τονίζοντας ότι δεν χωρεί και δεν επιτρέπεται να υπάρξει απόφαση επανασφράγισης σφραγισμένης επιχείρησης, ούτε νοείται στο δίκαιο διπλή σφράγιση ή πολλαπλή σφράγιση αφού απαιτείται πρώτα να υφίσταται απόφαση αποσφράγισης.

Τόνισε παραπέρα ότι η σφράγιση γίνεται από την ΕΛΑΣ και αν υποτεθεί ότι απαιτείται επανασφράγιση τότε αυτή θα έπρεπε να διενεργηθεί από την υπηρεσία που εφάρμοσε την σφράγιση.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ