Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021

Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας για έλλειμμα 4 εκατ. ευρώ – Τι είπε στην απολογία του

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και απήλλαξε τον κατηγορούμενο για απιστία όπως και την συγκατηγορούμενη προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών ή όποια επίσης αθωώθηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας για έλλειμμα 4 εκατ. ευρώ – Τι είπε στην απολογία του

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Σόντρας για έλλειμμα 4 εκ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 2001-2010.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και απήλλαξε τον κατηγορούμενο για απιστία όπως και την συγκατηγορούμενη προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών ή όποια επίσης αθωώθηκε.

Ανάλογη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για «αμελή συμπεριφορά». Πρώην δήμαρχος Έδεσσας

Στην απολογία του, ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται για λογιστικό και όχι για πραγματικό έλλειμμα».

Αναφέρθηκε σε προβλήματα που ανέκυψαν κατά την μετάβαση των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα, ενώ απέδωσε το έλλειμμα στις παρακρατήσεις και στις περικοπές της τακτικής επιχορήγησης από το κράτος  λόγω μνημονίου.

Στην απολογία της, η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ισχυρίστηκε πως δεν είχε τις στοιχειώδεις γνώσεις λογιστικής. «Ζητήσαμε βοήθεια από ορκωτούς λογιστές.  Από το ελεγκτικό συνέδριο δεν ζήτησαν ποτέ πρωτόκολλο κλεισίματος του ταμείου. Ήταν όλοι ενημερωμένοι. Δεν είχα δικαίωμα να διαχειριστώ χρήματα» ανέφερε η κατηγορουμένη. Πρώην δήμαρχος Έδεσσας

Για την υπόθεση, η οποία άρχισε να ερευνάται μετά το 2011 όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, είχε παραπεμφθεί σε δίκη ένας ακόμη δημοτικός υπάλληλος, ταμίας, που όμως στο μεταξύ έχει αποβιώσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ