Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022

Αττική: Χειροπέδες σε δύο άτομα που λειτουργούσαν κατάστημα για παράνομο τζόγο – Κατέγραφαν τα δεδομένα των πελατών

O ι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αττική: Χειροπέδες σε δύο άτομα που λειτουργούσαν κατάστημα για παράνομο τζόγο – Κατέγραφαν τα δεδομένα των πελατών astynomia.gr

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο παράνομος τζόγος με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν το απόγευμα της Πέμπτης, στην Αττική, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος καθώς και πελάτης – παίκτης για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τη διενέργεια παράνομων διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, ενώ η διαχείριση γινόταν μέσω κεντρικών μονάδων ελέγχου και διαχείρισης – servers .

Παράνομος τζόγος: Κατέγραφαν τα δεδομένα των παρευρισκόμενων χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν

Τυχερά παιχνίδια

astynomia.gr

Παράλληλα, η είσοδος στο κατάστημα γινόταν μέσω ασύρματου τηλεχειριστηρίου – μπουτόν και ο χώρος καταγραφόταν από κάμερες, τα δεδομένα των οποίων αποθηκεύονταν σε ψηφιακό καταγραφικό, χωρίς να το γνωρίζουν οι παρευρισκόμενοι.

Κατά την έρευνα στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 20 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  •   5 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή (server),
  •   6 κάμερες, 3 οθόνες (μόνιτορ) και ψηφιακό καταγραφικό,
  • επιτραπέζιο παιγνιομηχάνημα τύπου «τρίλιζα»,
  • ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν) και
  • 480 ευρώ.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν προς φύλαξη στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Τυχερά παιχνίδια

astynomia.gr

O ι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ