Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Αττική: Τα κρούσματα φέρνουν νέους περιορισμούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αττική: Τα κρούσματα φέρνουν νέους περιορισμούς

 

Προ των πυλών είναι η λήψη νέων μέτρων στην Αττική, καθώς συνεχίζεται η καθημερινή έξαρση κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, διαβεβαίωσε πως είμαστε μακριά από ένα γενικό lockdown. Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας και απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ηλικιωμένους.

Υπό το πρίσμα αυτό, το απόγευμα της Παρασκευής δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί για το Λεκανοπέδιο. Μεταξύ αυτών, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, ενώ στο τραπέζι είχαν βάλει και οι επιστήμονες την πιθανότητα να επανέλθει το σύστημα της αποστολής κυκλοφορίας μέσω SMS, καθώς και η γενικευμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.

«Έχουμε άλλα μέτρα στο σχέδιό μας όπως για παράδειγμα η καθολική χρήση μάσκας και οι περιορισμοί σε ηλικιακές ομάδες αφού δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ένα από τα μέτρα, που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι και αυτό της πώλησης αλκοόλ.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ από περίπτερα και ψιλικατζίδικα μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να δοθεί τέρμα στο συγχρωτισμό σε πλατείες και άλλα σημεία.

Στ. Πέτσας: Υποχρεωμένοι να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα- Κίνδυνος για την οικονομία

Στην ενημέρωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Το κάνουμε σταδιακά, προσθέτοντας από τον Αύγουστο και μετά μέτρα είτε οριζόντιου είτε τοπικού χαρακτήρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε εφόσον χρειαστεί. Ο Πρωθυπουργός είπε χθες ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο -ιδίως στην Αττική- όπου θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως είναι το πλύσιμο των χεριών και η χρήση μάσκας, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, να αποφύγουμε αυστηρά μέτρα που θα είχαν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία και στην ανεργία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ