Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια – 150 παραβάσεις – Μέτρα και στις εκκλησίες (φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια – 150 παραβάσεις – Μέτρα και στις εκκλησίες (φωτογραφίες)

Πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος κι επιστροφή στην αφετηρία επιφυλάσσει το μέλλον για όλους όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν χωρίς λόγο.

Περιπολίες της ΕΛΑΣ και στις εκκλησίες

Κι όμως και παρά τα αυστηρά μέτρα, κάποιοι πίστεψαν πως μπορούν να παρακάμψουν την ΕΛ.ΑΣ και να καταφέρουν να ταξιδέψουν για την περίοδο του Πάσχα στα χωριά τους.

Σε περισσότερα από 150 άτομα βεβαίωσε πρόστιμα η ΕΛ.ΑΣ στα Εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας από τη στιγμή που εφαρμόστηκε η απαγόρευση για την μετακίνηση, ενόψει των εορτών. Πρόκειται για ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, για βρεθούν στο χωριό τους για τις ημέρες του Πάσχα.

Περιπολίες έξω από τις εκκλησίες

Εν τω μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιεί περιπολίες έξω από ιερούς ναούς στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και όχι μόνο, προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση πιστών στα προαύλια των εκκλησιών.

Άλλωστε όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Ιερά Σύνοδος κατά την διάρκεια τις Μεγάλης Εβδομάδας οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και η λειτουργία θα γίνεται μόνο με τους ιερείς, τους ψάλτες και το προσωπικό της εκκλησίας.

Αυξήθηκαν οι παραβάτες

Όσον αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας πολιτών, δυστυχώς για άλλη μια μέρα οι παραβάτες «έσπασαν το φράγμα» των 2.000 παραβάσεων της απαγορευτικής διάταξης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ χθες Πέμπτη, σ’ ολόκληρη την χώρα βεβαιώθηκαν 2.286 παραβάσεις και βέβαια κόπηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Συνολικά οι παραβάτες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής τις απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, έχουν φτάσει τους 29.141.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την Πέμπτη 9 Απριλίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.286 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: 796 στην Αττική, 281 στη Θεσσαλονίκη, 207 στη Δυτική Ελλάδα, 167 στην Κεντρική Μακεδονία, 142 στα Ιόνια Νησιά, 123 στην Κρήτη, 117 στη Θεσσαλία, 102 στην Πελοπόννησο, 82 στην Ήπειρο, 69 στη Στερεά Ελλάδα, 69 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 67 στο Νότιο Αιγαίο, 35 στο Βόρειο Αιγαίο και 29 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 29.141 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ. παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, βεβαιώθηκαν 4 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 4 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ