Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – ΒΙΝΤΕΟ

Στο φως τα έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση προκειμένου να μηνύσει αστυνομικούς, να ζητήσει αποζημιώσεις αλλά και να κοινοποιήσει τα αιτήματά της στο κράτος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτά είναι τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαδικασία για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με τρεις από τους 11 να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και τους υπόλοιπους να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το Mega και η εκπομπή LIVE NEWS έφερε στο φως τα έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση προκειμένου να μηνύσει αστυνομικούς, να ζητήσει αποζημιώσεις αλλά και να κοινοποιήσει τα αιτήματά της στο κράτος.

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα, οι ακόλουθοι της ομάδας αυτής, μπορούσαν να καταγγείλει ενώπιον των Αρχών, τις οποίες ωστόσο δεν αναγνωρίζουν, και να μηνύσουν αστυνομικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς για:

  • Συνέργεια και συγκάλυψη του διαρκούς κακουργήματος της εσχάτης προδοσίας
  • Απόπειρα υπόθαλψης στοιχείων που αφορούν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας
  • Εχθρική ενέργεια κατά της πατρίδας
  • Σφετερισμό εξουσίας
  • Παράβαση καθήκοντος
  • Κατάχρηση εξουσίας
  • Απιστία προς το Σύνταγμα, το Έθνος, την πατρίδα και τους πολίτες
  • Απόπειρα μόνιμης εγκαθίδρυσης της κατοχής στη χώρα

Με άλλα έγγραφα, που φέρουν στο πάνω μέρος της σελίδας ως φορέα το «Ανώτατο Τριαδικό Νομοθετικό, Εκτελεστικό και Δικαστικό Συμβούλιο του Έθνους των Ελλήνων», ζητούν την αποζημίωσή τους σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, ύψους έως και 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα νέα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενεργοποίησε την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”

"Θεματοφύλακες του Συντάγματος"

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» με αφορμή και δημοσιεύματα του έντυπου (RealNews) και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται σε αυτήν σε περιφέρειες εκτός του νομού Αττικής.

Ζητείται πλέον να ερευνηθεί και το κατά πόσο η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αλλά και άλλων ομάδων έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της διέγερσης σε ανυπακοή, της αντιποίησης αρχής, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορία και της οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ