Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση Βερβεσού με την οποία ζητεί να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ η δικηγορική εταιρεία που διαφήμιζε μετανάστες ως “φτηνά εργατικά χέρια”

Είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, (πριν μετατραπεί σε δικηγορική εταιρεία) ακόμη και για αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτεπάγγελτη παρέμβαση Βερβεσού με την οποία ζητεί να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ η δικηγορική εταιρεία που διαφήμιζε μετανάστες ως “φτηνά εργατικά χέρια” EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση μετά από καταγγελία για δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως «λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος», μετά και την αυτεπάγγελτη παρέμβαση Βερβεσού για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, όπως αναφερόταν, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, έδωσε εντολή για αυτεπάγγελτη παραπομπή της συγκεκριμένης δικηγορικής εταιρείας στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες λένε πως η υπόθεση είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν το αρμόδιο όργανο του ΔΣΑ (πριν μετατραπεί σε δικηγορική εταιρεία), με καταγγελίες να κάνουν λόγο ακόμη και για αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Ειδικότερα, επισημαινόταν πως η εταιρεία μετατράπηκε στη συνέχεια σε δικηγορικό γραφείο με την παρουσία δύο δικηγόρων και τώρα σύμφωνα με την παρέμβαση Βερβεσού θα αξιολογηθεί εκ νέου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

καταγγελία για δικηγορική εταιρεία

eurokinissi

Καταγγελία για δικηγορική εταιρεία: Η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Μία απίστευτη καταγγελία όπως έγραψε το dikastiko.gr για δικηγορική εταιρεία που προωθεί διαφημιστικό υλικό σε επιχειρήσεις και τις καλεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πρόσληψη μεταναστών ως «φτηνά εργατικά χέρια» έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, ενώ ανάλογη υπήρξε και η καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι. Αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία έκδοσης αδειών σε μετανάστες χωρίς καμία δική σας υποχρέωση. 3 χρόνια άδεια παραμονής για τους εργαζόμενους σας» αναφέρεται σε μία από τις διαφημίσεις η δικηγορική εταιρεία, ενώ σε άλλη αναγράφεται «αν θέλετε να προσλάβετε «φτηνά εργατικά χέρια», τότε η λύση είναι εδώ! Κλείστε σήμερα ραντεβού να δούμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας».

Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν εξάλλου και την παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη για τη δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως «λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος», με την ανώτατη λειτουργό να ζητάει από τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών «να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ