Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή είναι η πρώτη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική της κακοποίηση – Πώς άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου»

Η Σοφία Μπεκατώρου, πηγαίνοντας πίσω στο 1998 όταν η ελληνική αποστολή βρισκόταν στην Ισπανία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, άρχισε να περιγράφει τα όσα τραυματικά βίωσε από «συγκεκριμένο παράγοντα» που όπως λέει «μας φερόταν με πιο θετικό τρόπο και μας υποστήριζε, γεγονός που με είχε κάνει να τον εμπιστεύομαι και να τον συμπαθώ. Δε γνώριζα όμως ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του είχε απώτερο σκοπό».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτή είναι η πρώτη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική της κακοποίηση – Πώς άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου»

Στις 13 Νοεμβρίου η Σοφία Μπεκατώρου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείτο μετά από παραγγελία του Αθλητικού Εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας. Το αντικείμενό της ήταν θέματα κακοδιαχείρισης στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας.

Η ολυμπιονίκης μας όμως δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά. Εκεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Realnews, αποκάλυψε τον βιασμό της από μεγαλοπαράγοντα της Ομοσπονδίας, ένα μυστικό που χρειάστηκε 23 χρόνια για να βρει το κουράγιο και τη δύναμη να το αποκαλύψει.

Πηγαίνοντας πίσω στο 1998 όταν η ελληνική αποστολή βρισκόταν στην Ισπανία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, άρχισε να περιγράφει τα όσα τραυματικά βίωσε από «συγκεκριμένο παράγοντα» που όπως λέει «μας φερόταν με πιο θετικό τρόπο και μας υποστήριζε, γεγονός που με είχε κάνει να τον εμπιστεύομαι και να τον συμπαθώ. Δε γνώριζα όμως ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του είχε απώτερο σκοπό».

Εκμεταλλευόμενος ο εν λόγω παράγοντας την δύναμη και την εξουσία του στους αθλητές, που απέρρεαν εκ της θέσεώς του, την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος κι όταν είχε επιτευχθεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϋ, «μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά λόγια και ότι δεν θα γίνει τίποτα.» Έγινε όμως αυτό που χρειάστηκε 23 χρόνια για να καταφέρει να το διαχειριστεί και να το αποκαλύψει δημόσια προκαλώντας ένα κύμα συμπαράστασης κι ένα ντόμινο εξελίξεων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή την σεξουαλική της κακοποίηση με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί παραγγέλεται μία έρευνα που είναι άνευ αντικειμένου αφού το αδίκημα εις βάρος της Σοφίας Μπεκατώρου έχει παραγραφεί.

Η νέα αποκάλυψή της όμως ενώπιον του Εισαγγελέα για συναθλήτριά της που βιάστηκε στα 11 της χρόνια έδωσε την απάντηση. Η κοπέλα, 21 ετών σήμερα, ιστιοπλόος σε όμιλο της Βορειοανατολικής Αττικής,με διακρίσεις στο άθλημα, αποφάσισε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην ολυμπιονίκη μας, χωρίς αρχικώς να έχει αποφασίσει ότι θα αποκαλύψει και τη δική της κακοποίηση. Το έκανε όμως. Κι αυτή, όπως η Σοφία, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης από έναν άνθρωπο που εμπιστευόταν η ίδια και η οικογένειά της: τον προπονητή της. Και η δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ