Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Αυτό είναι ολόκληρο το νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη – Πού θα είναι οι έδρες όλων των κεντρικών Πρωτοδικείων της χώρας

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr στις δύο περιοχές που υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, επικράτησαν τελικά το Αγρίνιο και η Λιβαδειά. Ποια Ειρηνοδικεία καταργούνται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτό είναι ολόκληρο το νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη – Πού θα είναι οι έδρες όλων των κεντρικών Πρωτοδικείων της χώρας FREEPIK

Επιλέχθηκαν τα κύρια Πρωτοδικεία στις 53 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη, που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στη δικαστική οργάνωση της χώρας να έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο μπορείτε να το δείτε ΟΛΟ εδώ :

Σε 6 από τις Περιφερειακές Ενότητες υπάρχει ανατροπή της έδρας, με κυρίαρχες τις αντιδράσεις που αφορούσαν αυτές των περιφερειών Αιτωλοακαρνανίας και Βοιωτίας και όπως επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του dikastiko.gr επικράτησαν τελικώς Αγρίνιο και Λιβαδειά, έναντι Μεσολογγίου και Θήβας.

Όπως προκύπτει από το σχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αλλαγές στις έδρες Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών προκύπτουν εκτός από Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία και σε εκείνες της Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης η διαβούλευση για το νέο Δικαστικό Χάρτη θα διαρκέσει έως τις 18 Απριλίου 2024, ενώ την ερχόμενη Τρίτη 9 Απριλίου ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Ιωάννης Μπούγας ανακοίνωσαν τη διενέργεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Λάμπρος Μαργαρίτης» (Μεσογείων 96, ισόγειο).

Τι προβλέπει ο νέος Δικαστικός Χάρτης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται τα εξής ανά περιφερειακή ενότητα:

 1. Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: Ορίζεται κεντρική έδρα Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών το Αγρίνιο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Βάλτου και Ναυπάκτου.
 2. Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας: Διατηρούνται το Πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα το Ναύπλιο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Ναυπλίου, Άργους και Μάσσητος (Κρανίδι).
 3. Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με έδρα την Τρίπολη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Τριπόλεως, Μεγαλόπολης, Δημητσάνας (Ψωφίδος) και Άστρους.
 4. Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Άρτα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Άρτας.
 5. Περιφέρεια Αττικής: Διατηρούνται τα Πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιώς, ως κεντρικές έδρες, καθώς και οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιώς. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών ιδρύεται ποινικό τμήμα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Πειραιώς, Αιγίνης, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Καλαυρίας (Πόρος), Καλλιθέας, Κρωπίας, Κυθήρων, Λαυρίου, Νέας Ιωνίας, Νικαίας, Ιλίου, Μαραθώνος, Μεγάρων, Περιστερίου, Σαλαμίνας, Σπετσών και Χαλανδρίου.
 6. Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Ορίζονται Πρωτοδικείο Αχαΐας, ως κεντρική έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Πατρών, Δύμης, Αιγιαλείας, Ακράτας και Καλαβρύτων.
 7. Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας: Ορίζονται Πρωτοδικείο Βοιωτίας, ως κεντρική έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Λιβαδειάς και Θηβών.
 8. Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γρεβενά. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Γρεβενών.
 9. Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Δράμα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Δράμας.
 10. Περιφερειακές Ενότητες Κω και Καλύμνου: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κω. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κω, Καλύμνου και Λέρου.
 11. Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου και Καρπάθου: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Ρόδο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Ρόδου και Καρπάθου.
 12. Περιφερειακή Ενότητα Έβρου:

* Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης

* Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ορεστιάδα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

 1. Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Χαλκίδα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Χαλκίδας, Κύμης, Ταμινέων, Ιστιαίας και Καρύστου.
 2. Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Καρπενήσι. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας.
 3. Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Ζάκυνθο. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Ζακύνθου.
 4. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας:Ορίζονται Πρωτοδικείο Ηλείας, ως κεντρική έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με έδρα τον Πύργο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Πύργου, Αμαλιάδας, Αρήνης (Ζαχάρω), Ολυμπίων (Πελόπιο), Μυρτουντίων και Γαστούνης.
 5. Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Βέροια. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.
 6. Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ηράκλειο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Ηρακλείου, Πύργου, Καστελλίου-Πεδιάδος και Μοιρών.
 7. Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ηγουμενίτσα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας.
 8. Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης, Βασιλικών, Κουφαλίων και Λαγκαδά.
 9. Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Ιωάννινα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Ιωαννίνων και Κόνιτσας.
 10. Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου.
 11. Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καρδίτσα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας.
 12. Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καστοριά. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Καστοριάς.
 13. Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κέρκυρα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας.
 14. Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Αργοστόλι. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Αργοστολίου και Σαμαίων.
 15. Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Κιλκίς. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κιλκίς και Πολυκάστρου.
 16. Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κοζάνη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κοζάνης και Εορδαίας.
 17. Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κόρινθο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κορίνθου, Νεμέας, Σικυώνος και Ξυλοκάστρου.
 18. Περιφερειακές Ενότητες Σύρου, Κέας – Κύθνου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Σύρο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Σύρου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου.
 19. Περιφερειακές Ενότητες Νάξου και Θήρας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Νάξο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Νάξου και Θήρας.
 20. Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας:Ορίζονται Πρωτοδικείο Λακωνίας, ως κεντρική έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Λακωνίας, με έδρα τη Σπάρτη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Σπάρτης, Γυθείου, Επιδαύρου Λιμηράς και Νεαπόλεως Βοΐων.
 21. Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λάρισα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Λάρισας, Ελασσόνας και Φαρσάλων.
 22. Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Νεάπολη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Λασιθίου, Σητείας και Ιεράπετρας.
 23. Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Μυτιλήνη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Μυτιλήνης, Καλλονής, Πλωμαρίου και Λήμνου.
 24. Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λευκάδα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Λευκάδας και Βόνιτσας.
 25. Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Βόλο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Βόλου, Αλμυρού και Σκοπέλου.
 26. Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας:Ορίζονται Πρωτοδικείο Μεσσηνίας, ως κεντρική έδρα και Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Καλαμάτας, Πύλου, Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους.
 27. Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ξάνθη. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Ξάνθης.
 28. Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

* Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Έδεσσα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Έδεσσας, Αλμωπίας (Αριδαία) και Σκύδρας.

* Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γιαννιτσά. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών.

 1. Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κατερίνη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Πιερίας και Κολινδρού.
 2. Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Πρέβεζα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας.
 3. Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ρέθυμνο. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης.
 4. Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κομοτηνή. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Ροδόπης.
 5. Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Βαθύ. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Σάμου, Καρλοβασίου και Ικαρίας.
 6. Περιφερειακή Ενότητα Σερρών:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τις Σέρρες. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Σερρών, Σιντικής (Σιδηρόκαστρο), Νιγρίτας και Ροδολιβούς.
 7. Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Τρίκαλα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Τρικάλων και Καλαμπάκας.
 8. Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λαμία. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Λαμίας και Αταλάντης.
 9. Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Φλώρινα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Φλώρινας και Αμυνταίου.
 10. Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Άμφισσα. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Άμφισσας.
 11. Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τον Πολύγυρο. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Πολυγύρου, Κασσάνδρας, Νέων Μουδανιών και Αρναίας.
 12. Περιφερειακή Ενότητα Χανίων:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Χανιά. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Χανίων και Βάμου.
 13. Περιφερειακή Ενότητα Χίου:Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Χίο. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Χίου.

Τι προβλέπει ο Δικαστικός Χάρτης για τα Εφετεία

Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, οι έδρες και οι περιφέρειες των εφετείων ορίζονται ως εξής:

α) Εφετείο Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Αθηνών εμπίπτει η περιφέρεια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

β) Εφετείο Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Αιγαίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Σύρου, Νάξου και Σάμου.

γ) Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου.

δ) Εφετείο Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου.

ε) Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

στ) Εφετείο Δυτικής Στερεάς, με έδρα το Αγρίνιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δυτικής Στερεάς εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

ζ) Εφετείο Δωδεκανήσου, με έδρα τη Ρόδο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δωδεκανήσου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ρόδου και Κω.

η) Εφετείο Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Εύβοιας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Βοιωτίας και Χαλκίδας.

θ) Εφετείο Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Σερρών, Κιλκίς και Κατερίνης.

ι) Εφετείο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θράκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

ια) Εφετείο Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ιωαννίνων εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

ιβ) Εφετείο Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Καλαμάτας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μεσσηνίας και Λακωνίας.

ιγ) Εφετείο Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κέρκυρας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

ιδ) Εφετείο Κρήτης, με έδρα τα Χανιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χανίων και Ρεθύμνης.

ιε) Εφετείο Λαμίας, με έδρα τη Λαμία. Στην περιφέρεια του Εφετείου Λαμίας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Λαμίας, Άμφισσας και Ευρυτανίας.

ιστ) Εφετείο Λάρισας, με έδρα τη Λάρισα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Λάρισας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων.

ιζ) Εφετείο Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ναυπλίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Τριπόλεως, Ναυπλίου και Κορίνθου.

ιη) Εφετείο Πατρών, με έδρα την Πάτρα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Πατρών εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

ιθ) Εφετείο Πειραιώς, με έδρα τον Πειραιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Πειραιώς εμπίπτει η περιφέρεια του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ