Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023

Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά: Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ – Καταπολέμηση της ανεργίας – ΒΙΝΤΕΟ

Κεντρικός άξονας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους και θα καταπολεμήσει την ανεργία δημιουργώντας θέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά: Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ – Καταπολέμηση της ανεργίας – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους και θα αντιμετωπίζει την ανεργία, δημιουργώντας θέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες είναι ο κεντρικός άξονας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα εργασιακά, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Κεντρικός άξονας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα παρέχει ασφάλεια στους εργαζόμενους και θα καταπολεμήσει την ανεργία δημιουργώντας θέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες.

Ειδικότερα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ προβλέπει:

-αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ -ενίσχυση συλλογικών συμβάσεων -αναβάθμιση επιθεώρησης εργασίας -επαναφορά βάσιμου λόγου απόλυσης -μετατροπή σε αορίστου χρόνου συμβάσεων με μπλοκάκια -ρύθμιση τηλεργασίας -καθιέρωση εθνικού συστήματος υγείας και ασφάλειας στην εργασία

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνει ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την προστασία της εργασίας, κόντρα στην νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρυθμιστική πολιτική εις βάρος των εργαζομένων, των αποδοχών και των δικαιωμάτων τους που υλοποιεί η ΝΔ.

Βασικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί και η καταπολέμηση της ανεργίας που στηρίζεται σε τρεις άξονες:

-Ο πρώτος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαζικό πρόγραμμα επιδότησης της διατήρησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα καθώς και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρύθμιση και μερική διαγραφή των χρεών της πανδημίας και δάνεια με κρατική εγγύηση. -Ο δεύτερος άξονας αφορά στην φάση μετά την σταθεροποίηση της ανάκαμψης. -Ο τρίτος αφορά προβλέπει τον επανασχεδιασμό του συστήματος εισοδηματικής στήριξης των ανέργων και το δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης όλων των νέων που αποφοιτούν από το λύκειο και δεν εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητεία ή μεταλυκειακή επαγγελματική κατάρτιση.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ