Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Χάκερς επιτέθηκαν στην εταιρεία του Jack Daniel’s και ζητούν λύτρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάκερς επιτέθηκαν στην εταιρεία του Jack Daniel’s και ζητούν λύτρα

Ο θρύλος του Jack Daniel’s ίσως πιο γνωστή μάρκα ουίσκι στον κόσμο με πατρίδα, το Τενεσί των ΗΠΑ έγινε στόχος των χάκερς

Η Brown-Forman Corp., παραγωγός αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Jack Daniel’s και Finlandia, δήλωσε ότι επλήγη από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεις που είχαν στόχο μεταξύ άλλων τα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων της που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Λούισβιλ του Κεντάκι αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μπόρεσε να αποτρέψει την κρυπτογράφηση των συστημάτων της, η οποία συνήθως προκαλείται από επιθέσεις ransomware.

«Συνεργαζόμαστε στενά για την επιβολή του νόμου, καθώς και με εμπειρογνώμονες ασφάλειας δεδομένων για τον μετριασμό και την επίλυση αυτής της κατάστασης το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η εταιρεία. «Σε επιθέσεις ransomware, οι εισβολείς κρυπτογραφούν συνήθως τα αρχεία μιας εταιρείας και απαιτούν λύτρα για να ξεκλειδώσουν τα αρχεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ομάδες χάκερ δημοσιεύουν αποσπάσματα κλεμμένων αρχείων σε ιστότοπους ή τα στέλνουν στα μέσα ενημέρωσης, για να πιέσουν τις εταιρείες να πληρώσουν. Τέτοιες επιθέσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον όλων των ειδών επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων πόλεων και σχολικών περιοχών.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένα μήνυμα που εστάλη ανώνυμα στο Bloomberg ισχυρίστηκε ότι χάκερ είχε εισβάλει στην Brown-Forman και έθεσε σε κίνδυνο το εσωτερικό δίκτυο. Οι φερόμενοι χάκερ είπαν ότι αντιγράφουν 1 terabyte εμπιστευτικών δεδομένων και είπαν ότι θα τα κοινοποιήσουν στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ