Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Χαλκίδα: Συνελήφθησαν οι εγκέφαλοι εγκληματικής οργάνωσης – Έκλεβαν… “εγκεφάλους” αυτοκινήτων

Στην εξιχνίαση του κυκλώματος, που εμπλέκεται στην κλοπή 11 οχημάτων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Τα διέλυαν και πουλούσαν τα μηχανικά μέρη ως ανταλλακτικά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χαλκίδα: Συνελήφθησαν οι εγκέφαλοι εγκληματικής οργάνωσης – Έκλεβαν… “εγκεφάλους” αυτοκινήτων

Από τον Νοέμβριο του 2016 είχαν διαπράξει τουλάχιστον 11 κλοπές αυτοκινήτων από περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στην Χαλκίδα όπου και τα αποσυναρμολογούσαν, με σκοπό την πώληση των μηχανικών μερών τους ως ανταλλακτικών.

Στην εξιχνίαση κυκλώματος προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Χαλκίδα

Στην υπόθεση που εξιχνίασαν αστυνομικοί στο Τμήμα Ασφαλείας στη Χαλκίδα εμπλέκονται 2 ημεδαποί, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος μάντρας ανταλλακτικών, περιοχής της Χαλκίδας, σε βάρος των οποίων, καθώς και αγνώστου αριθμού συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η δράση του κυκλώματος είχε απασχολήσει τις αρχές ήδη από το 2019, όταν είχαν κατηγορηθεί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς στην ανωτέρω επιχείρηση είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων 2 κλεμμένα οχήματα και πλήθος ηλεκτρονικών «εγκεφάλων» οχημάτων, η προέλευση των οποίων τέθηκε υπό διερεύνηση.

Όπως προέκυψε από την πορεία της πολύμηνης έρευνας, η εγκληματική ομάδα προέβαινε στην κλοπή οχημάτων από περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε σε ειδική αποθήκη (διαλυτήριο), που βρισκόταν πλησίον της προαναφερόμενης επιχείρησης ανταλλακτικών και αφού τα αποσυναρμολογούσαν, διέθεταν τα μηχανικά τους μέρη προς πώληση.

Οι 10 εκ των εξιχνιασμένων κλοπών προκύπτουν από την αντιστοιχία των κατασχεμένων ηλεκτρονικών «εγκεφάλων» με ισάριθμα οχήματα, για τα οποία είχαν δηλωθεί οι κλοπές τους σε Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης ενός εκ των κλεμμένων οχημάτων που είχαν βρεθεί στην επιχείρηση, είχε μεταφέρει ο ίδιος το όχημά του εκεί για να αποσυναρμολογηθεί και να πωληθούν τα μηχανικά του μέρη, δηλώνοντας ψευδώς την κλοπή αυτού στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, πετυχαίνοντας να εισπράξει σχετική αποζημίωση 15.000 ευρώ, από την ασφαλιστική του εταιρεία.

Ο ιδιοκτήτης του υποτιθέμενου κλεμμένου οχήματος, κατηγορείται για απάτη, ψευδή κατάθεση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν τυχόν συμμετοχή της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ