Χαλκιδική: Στον εισαγγελέα οι 21 συλληφθέντες για το κύκλωμα στις πολεοδομίες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, δύο διευθυντές πολεοδομιών, ένας πρώην δήμαρχος και 12 ιδιώτες-μηχανικοί.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου οδηγούνται οι 21 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα υπαλλήλων πολεοδομικών υπηρεσιών της Χαλκιδικής που κατηγορούνται ότι ενέκριναν, με το αζημίωτο, παράνομες ενέργειες και κατασκευές.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που κορυφώθηκε το προηγούμενο 24ωρο, όταν οι «αδιάφθοροι» προχώρησαν στις συλλήψεις.
Στο επίκεντρο της επιχείρησης βρέθηκαν οι πολεοδομίες των Δήμων Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, ενώ κατασχέθηκε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Εξ αυτού, πάνω από 600.000 ευρώ βρέθηκαν στους κατηγορούμενους υπαλλήλους.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι έξι υπάλληλοι των δύο συγκεκριμένων πολεοδομιών (μεταξύ αυτών οι διευθυντές τους), δύο συγγενικά πρόσωπα των υπαλλήλων, ένας πρώην δήμαρχος (με την ιδιότητα του μηχανικού) και 12 ιδιώτες – μηχανικοί.
Τα μέλη του κυκλώματος των πολεοδομιών φέρεται να ζητούσαν από 250 έως 20.000 ευρώ ως αμοιβή για να επισπεύσουν ή να εγκρίνουν παράνομες ενέργειες και κατασκευές, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών.
Η δράση τους φέρεται να απλώνεται σε βάθος χρόνων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαστικοί υπάλληλοι Αθήνας απέκτησαν νέα Διοίκηση: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Προεδρείο – Νέος πρόεδρος ο Στρατής Δουνιάς Ο σεβασμός της προσωπικότητας του πειθαρχικά διωκόμενου εργαζόμενου Παναγιώτης Μπαλακτάρης: Είναι δίκαιη η εργαλειοποίηση των τέκνων; Αύξηση κατά 867,3% από το 2020 των επιτυχών πρακτικών διαμεσολάβησης – Ι. Μπούγας: “Έρχεται Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών”Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr