Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Χανιά: Διασύρουν και απειλούν μαθητές με μηνύματα στο διαδίκτυο – Μήνυση για bullying υπέβαλε μητέρα

Η αστυνομία στα Χανιά έχει ανοίξει φάκελο, μετά και τη μήνυση που έχει υποβάλει η μητέρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Διασύρουν και απειλούν μαθητές με μηνύματα στο διαδίκτυο – Μήνυση για bullying υπέβαλε μητέρα freepik

Άγνωστοι διασύρουν και απειλούν μαθητές στο διαδίκτυο, μέσω αναρτήσεων σε σελίδα στο instagram. Τα περιστατικά έγιναν αρχικά αντιληπτά από μητέρα, οι κόρες της οποίας μπήκαν στο “στόχαστρο” της συγκεκριμένης σελίδας.

«Ο Γιάννης θα φάει τρελό ξύλο». «Ο Νίκος έχει βιάσει δυο κοπέλες». «Η Μαρία κερατώνει το αγόρι της». «Ο Κώστας είναι ομοφυλόφιλος (σ.σ. αγοραία έκφραση) και θέλει τον Γιώργο», είναι μερικά παραδείγματα μηνυμάτων.

Η μητέρα δήλωσε στο zarpanews.gr, ότι έκανε αναφορές για τη σελίδα στο instagram και για κάποιο διάστημα αυτή είχε κλειδώσει. Όμως, μετά από περίπου δύο μήνες εμφανίστηκε και πάλι και συνέχισε με απειλητικές και συκοφαντικές αναρτήσεις, γεμάτες αγοραίες εκφράσεις και σεξουαλικές αναφορές για διάφορα παιδιά.

Διασύρουν μαθητές στο διαδίκτυο: Η μήνυση

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η γυναίκα απευθύνθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ανέφερε το περιστατικό στο stop-bullying.gov.gr, το οποίο είναι πλατφόρμα καταγραφής τέτοιων περιστατικών.

Στο μεταξύ όμως οι αναρτήσεις συνεχίζονται και είναι προφανές ότι αυτού του είδους η δράση δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ανενόχλητη. Ασχέτως αν πρόκειται για εκβιασμό, εκφοβισμό, αναζήτηση δημοσιότητας ή έστω ακόμα και νεανική ανοησία, ξεκάθαρα δεν γίνεται έφηβοι μαθητές να πέφτουν θύματα τέτοιων αναρτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρτήσεις αφορούν μαθητές που φοιτούν σε διάφορα σχολεία των Χανίων και δεν επικεντρώνονται μόνο σε ένα. Ενδεικτικά, αφορούν περιοχές όπως ο Κουμπές, η Αμπεριά κ.α. Θεωρείται δεδομένο ότι πίσω από τη σελίδα βρίσκονται κάποιοι συνομήλικοι των θυμάτων.

Η αστυνομία στα Χανιά έχει ανοίξει φάκελο, μετά και τη μήνυση που έχει υποβάλει η μητέρα. Όσοι γονείς τυχόν εντοπίσουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα αυτού του διαδικτυακού bullying, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υποβάλουν και τις δικές τους αναφορές στον φάκελο αυτό, για να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά η διαδικασία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ