Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

Χανιά: Νέα σύλληψη για κακοποίηση σκύλου – Το ζώο ήταν δεμένο σε βαρέλι δίπλα στον δρόμο

Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Νέα σύλληψη για κακοποίηση σκύλου – Το ζώο ήταν δεμένο σε βαρέλι δίπλα στον δρόμο eurokinissi

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων καταγράφηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά με τους αστυνομικούς του ΑΤ Κισσάμου να περνάνε χειροπέδες το πρωί της Τρίτης σε έναν 49χρονο ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς.

Χανιά-κακοποίηση σκύλου

EUROKINISSI

Χανιά-κακοποίηση σκύλου: Το ζώο ήταν δεμένο σε βαρέλι δίπλα στον δρόμο

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, ο 49χρονος διατηρούσε ζώο συντροφιάς (σκυλί), το οποίο ζούσε σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια την παθητική κακοποίηση του. Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία φιλοζωικού συλλόγου, οι αστυνομικοί βρήκαν τον σκύλο στο πλάι του δρόμου, δεμένο με αλυσίδα 4 μέτρων σε βαρέλι.

Χανιά-κακοποίηση σκύλου: Ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Παράλληλα όπως μετέδωσε το neakriti.gr, βρήκαν πεταμένο φαγητό γύρω από τον χώρο στον οποίο ζούσε το σκυλί. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΗΧανιά-κακοποίηση σκύλου

unsplash

Ειδικότερα οι ποινικές κυρώσεις, αναφέρουν:

1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους όρους του παρόντος νόμου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ.

2. Οι παραβάτες των περ. δ’, ε’ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5, των περ. γ’ και δ’ της παρ. 8 του άρθρου 6, της παρ. 4 του άρθρου 11, καθώς και της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων ορίζεται από δέκα (10) έως πενήντα (50) Ευρώ. Η προφυλάκιση για τη σφαγή της γάτας – Nέο ποινολόγιο για κακοποίηση

Η κακοποίηση ζωών αφορά :

1. (β) ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή/και θάνατος ζώου), ο εκούσιος τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων. Η στείρωση του ζώου, καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρούνται ακρωτηριασμός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ