Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Χανιά: Νέος γάμος με 6 κρούσματα εστία μετάδοσης του κορονοϊού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Νέος γάμος με 6 κρούσματα εστία μετάδοσης του κορονοϊού

 

Σε επιφυλακή βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Χανιά,  καθώς ένας γάμος που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες αποτέλεσε μέσο μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει ποσβληθεί από τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων,η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση. Η κατάστασή του, ωστόσο, πλέον είναι σταθερή και όχι τόσο κρίσιμη, με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Αντιμετώπισης κορονοϊού του νοσοκομείου.

Πηγή: News247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ